Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΒΙΚΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ

Η προσωπική ελευθερία της συζύγου του πρώην υπουργού Άκη Τσοχταζόπουλου, Βίκυς Σταμάτη παίζεται σήμερα.


Μία μέρα μετά την προφυλάκιση της Αρετης Τσοχατζοπούλου, η κ. Σταμάτη έχει κληθεί -εκτός απροόπτου- να απολογηθεί για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αρνούμενη ότι έχει διαπράξει όσα της αποδίδονται. Για όλες εξάλλου τις διαδικασίες φρόντιζε, όπως έχει πει στην προανακριτική κατάθεσή της, ο σύζυγός της. Όσο για το περίφημο σπίτι επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, που είχε ανοίξει και τον ασκό της πολυδαίδαλης -όπως εξελίχθηκε- εισαγγελικής έρευνας η κ. Σταμάτη έχει πει ότι αγοράστηκε με

δάνειο, το οποίο λόγω ηλικίας εκταμιεύτηκε στο όνομά της.

Το μεγάλο στοίχημα πάντως, γι΄αυτήν είναι να πείσει τον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή και τον εισαγγελέα Γιώργο Βούλγαρη ότι όλα όσα λέει δεν είναι υπερασπιστικά επιχειρήματα. Διαφορετικά η βαρύτητα του αδικήματος εκ του νόμου τουλάχιστον, αφήνει ανοιχτό και το ενδεχόμενο της προσωρινής κράτησής της, όπως βεβαίως και την πιθανότητα να αφεθεί ελεύθερη με κάποιον περιοριστικό όρο.

Σε κάθε περίπτωση μέχρι να τελειώσει η απολογία της και να γίνει γνωστό το αποτέλεσμα της ετυμηγορίας των δικαστών τόσο η Βίκυ Σταμάτη, όσο και ο Α. Τσοχταζόπουλος θα κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. Ο πρώην υπουργός χθες μίλησε για επικοινωνιακή ανθρωποφαγία και υπερασπιζόμενος την κόρη του, αλλά και τη σύζυγό του ζήτησε από τους πολιτικούς του διώκτες να χτυπούν μόνο εκείνον και όχι τους συγγενείς του που είναι αθώοι.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι για σήμερα έχει κληθεί σε απολογία και ο αδερφός της Βίκυς Σταμάτη, Παναγιώτης, ο οποίος βρίσκεται επίσης αντιμέτωπος με την κακουργηματική κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα