Η …ΒΕΡΟΛΙΝΕΖΑ ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΤΖΟΥΛΙΑ

Ο γερμανικός θίασος Schaubuhne παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για τη «Δεσποινίδα Τζούλια» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Με την Katie Mitchell στην απόδοση του κειμένου και στη σκηνοθεσία -μαζί με τον Leo Warner- ο γερμανικός θίασος συμμετέχει στον εορτασμό των 100 χρόνων από το θάνατο του Α. Στρίντμπεργκ (πριν από λίγες εβδομάδες παρακολουθήσαμε την εκδοχή του Δημήτρη Λιγνάδη στο περίφημο κείμενο).

Μία καλοκαιρινή νύχτα και ενώ ο πατέρας της έχει φύγει για δουλειές, η ευγενικής καταγωγής Τζούλια διεκδικεί ερωτικά τον υπηρέτη της Ζαν και μόλις καταφέρνει να τον αποκτήσει, χωρίς να το καταλάβει, του παραδίδει και την πρωτοκαθεδρία της μεταξύ τους σχέσης. Παραδομένη σ’ αυτόν, γίνεται το φερέφωνό του, πείθεται να κλέψει χρήματα από τον πατέρα της, τον ακούει ακόμη και όταν της λέει ότι μόνο αυτοκτονώντας θα καταφέρει να ξεφύγει από τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει. Στο μεταξύ, ο πατέρας της επιστρέφει και ο Ζαν ξαναγίνεται πειθήνιος και δουλοπρεπής, όπως το επάγγελμα και η κοινωνική του θέση το απαιτεί (σύμφωνα με το συγγραφέα).

INFO: Στο Πειραιώς 260 (Κτίριο Δ), στις 21 & 22/06, στις 21.00, εισιτήρια 25, 20 (μειωμένο) & 15 (φοιτητικό), στα γερμανικά με ελληνικούς υπέρτιτλους

Keywords
Τυχαία Θέματα