ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Από το κούρεμα, το αποθεματικό του ΕΔΟΕΑΠ των 50 εκατ. συρρικνώθηκε στα 5,5 εκατ. ευρώ και οι μέτοχοί του ζήτησαν την διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου κατηγορώντας για κακή διαχείριση την πρόεδρο του Ταμείου, Ελένη Σπανοπούλου.

Κύρια αιτία της αντιπαράθεσης ήταν η επιλογή της διοίκησης του Ταμείου να προχωρήσει στη ρευστοποίηση των ομολόγων, ονομαστικής αξίας περίπου 50 εκατ. ευρώ, που είχαν απομείνει από το αναγκαστικό κούρεμα

στα πλαίσια του PSI, στις τρέχουσες τιμές αγοράς, δηλαδή στο 20% της ονομαστικής τους αξίας.

Η συνέλευση ξεκίνησε στις 14.00 και έληξε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των ομιλητών και κατέληξε με ομόφωνη καταψήφιση του απολογισμού πεπραγμένων του 2011 και του προϋπολογισμού του 2012, καθώς και με έγκριση ψηφίσματος, με το οποίο ζητείται, μεταξύ άλλων η διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου, η ανάκληση όλων των μέτρων, που έχουν ληφθεί και μειώνουν παροχές, η απόρριψη της πρότασης για αύξηση εισφορών κατά 3% στους εργαζόμενους και η επιστροφή του κεφαλαίου του ΕΔΟΕΑΠ, που είχε κατατεθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος, πριν από το PSI.

Η πρόεδρος του Ταμείου, Ελένη Σπανοπούλου, υποστήριξε για το επίμαχο θέμα, ότι ο ΕΔΟΕΑΠ διατηρούσε χρήματα στην Τράπεζα της Ελλάδος, τα οποία εν αγνοία του Ταμείου μεταφέρθηκαν στο κοινό κεφάλαιο, που διαχειρίζεται η Κεντρική Τράπεζα, και απομειώθηκαν στα πλαίσια της εφαρμογής του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων.

Η κ. Σπανοπούλου πρόσθεσε ότι η διοίκηση του Ταμείου συνειδητοποίησε την κατάσταση, όταν ύστερα από συνεχείς αναλήψεις ζήτησε ανάληψη ποσού 6 εκατ. ευρώ, οπότε πληροφορήθηκε από την ΤτΕ ότι το εναπομείναν κεφάλαιο είναι 5,5 εκατ. ευρώ και γι αυτό, όπως είπε, θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της Τράπεζας.

Η ένταση κορυφώθηκε προς το τέλος της συνεδρίασης, όταν ζητήθηκε από μετόχους η διενέργεια ψηφοφορίας, αίτημα το οποίο η διοίκηση απέρριψε, επικαλούμενη θέμα απαρτίας. Ακολούθησαν μικροεπεισόδια κατά τη διάρκεια των οποίων η πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ δέχθηκε προπηλακισμούς και αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

(ΑΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα