Κλείνουν τους δρόμους τα τρακτέρ

09:33 6/2/2013 - Πηγή: Matrix24

Να θυμίσουμε ότι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από χθες Τρίτη οι αγρότες του νομού Έβρου σε Ορεστιάδα και Φέρρες. Εχθές προκλήθηκε ένταση στο μπλόκο των αγροτών στον κόμβο της Νίκαιας, όταν οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να κάνουν σύντομη συμβολική πορεία στην εθνική οδό, καταλαμβάνοντας μία λωρίδα κυκλοφορίας και μετά από μία δεκάλεπτη διαμαρτυρία κατευθύνθηκαν με τα πόδια προς τη γέφυρα της περιοχής. Τότε παρενέβησαν τα ΜΑΤ , απαντώντας στις διαμαρτυρίες των αγροτών με δακρυγόνα και βόμβες κρότου-λάμψης. Το ΚΚΕ

κατήγγειλε «την ωμή και απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ, με χημικά, στο αγροτικό μπλόκο της Νίκαιας».

Τρακτέρ παραμένουν σήμερα στον Λευκώνα Σερρών, στην Κουλούρα Ημαθίας, στο ύψος του σιδηροδρομικού σταθμού της Νάουσας, στο οδικό δίκτυο του Κιλκίς, στα διόδια Αιγινίου στην Πιερία, στον κόμβο Πετραλώνων και στην Κασσάνδρεια Χαλκιδικής.Ποιους δρόμους θα κλείσουν οι αγρότες

Το μεσημέρι οι αγρότες θα αρχίσουν να διακόπτουν για μία ώρα την κυκλοφορία στην Εγνατία και σε άλλους επαρχιακούς δρόμους. Συγκεκριμένα, 12:00 με 13:00 θα κλείσουν οι δρόμοι στα μπλόκα του Δομοκού, της Φθιώτιδας, του Κάστρου Βοιωτίας και της Θήβας ενώ 14:00 με 15:00 θα γίνει το ίδιο στα μπλόκα των Φερρών Αλεξανδρούπολης, της Χρυσούπολης, της Δράμας των Ν. Κερδυλλίων, των Κουφαλίων και του Κιλκίς.

Την είσοδο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης θα αποκλείσουν σήμερα το πρωί οι αγρότες της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών. Στις 18:00 θα γίνει συγκέντρωση των αγροτών της Θεσσαλίας στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Τι δίνει η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση εξετάζει νυχτερινό αγροτικό ρεύμα, καλλιεργητικά δάνεια με επιδοτούμενο επιτόκιο κατά 1-2 μονάδες, Ταμείο Εγγυοδοσίας για χαμηλότοκα δάνεια και εγγυητικές επιστολές σε παραγωγούς. Εν τω μεταξύ, υπογράφηκε σήμερα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιο Τσαυτάρη η κατανομή των πιστώσεων του έτους για τη χρηματοδότηση των εθνικών προγραμμάτων που θα υλοποιηθούν από το Υπουργείο για τη στήριξη των αγροτών. Το ποσό που θα διατεθεί το 2013 θα φτάσει στα 36.6 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα