ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ

Ένα βήμα πριν τις κινητοποιήσεις βρίσκονται, όπως όλα δείχνουν, και οι δικηγόροι οι οποίοι αντιδρούν έντονα στη φημολογούμενη κατάργηση του αφορολόγητου ορίου.

Σε μία τέτοια περίπτωση η αποχή των δικηγόρων θα αποτελέσει τη χαριστική βολή για τη δικαιοσύνη, που ήδη υπολειτουργεί λόγω των κινητοποιήσεων των δικαστών. Το Δ.Σ. του ΔΣΑ συγκλήθηκε εκτάκτως καταγγέλλοντας ότι «ενώ έχει έγκαιρα καταθέσει τεκμηριωμένες προτάσεις για ένα πιο δίκαιο και αποτελεσματικό για τα δημόσια έσοδα φορολογικό σύστημα, αυτές δεν έχουν καν ληφθεί υπόψη».

Οι δικηγόροι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας

ότι « Τα φορολογικά μέτρα που εξαγγέλλονται, εάν εφαρμοσθούν – σε συνδυασμό με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, την περικοπή μισθών, εφάπαξ κ.λ.π. – σε εποχή βαθιάς ύφεσης θέτουν εκτός επαγγέλματος και εξαθλιώνουν μεγάλο αριθμό Δικηγόρων, ιδιαίτερα νέων και γυναικών.» Παραθέτουν μάλιστα και συγκεκριμένα στοιχεία που δείχνουν την τραγική οικονομική θέση των Δικηγόρων επιβεβαιώνεται από επίσημα στοιχεία (π.χ. προεισπράξεις, συμβόλαια) και πλήττουν ουσιαστικά τον υπερασπιστή Δικηγόρο, το φρόνημα του οποίου θέλουν να κάμψουν. Εντελώς ενδεικτικά, αναφέρουν ότι ο αριθμός των Δικηγόρων που δεν παραστάθηκαν ούτε καν κατά τη συζήτηση μίας υπόθεσης αυξήθηκε ραγδαία και κατά τρόπο πρωτοφανή κατά το τελευταίο έτος, φτάνοντας τις 7.432, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό 34,35% των κατά την περίοδο αυτή μελών της δικηγορικής κοινότητας της Αθήνας. «Με άλλα λόγια, περισσότεροι από τους μισούς Δικηγόρους της Αθήνας δεν συνέπραξαν κατά το τελευταίο έτος στην υπογραφή κανενός συμβολαίου», προσθέτει ο ΔΣΑ θέλοντας ναδίξει το μέγεθος του προβλήματος.

Για το λόγο αυτό ζητά, πριν από τη λήψη σχετικών αποφάσεων, συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των Κομμάτων και τους αρμόδιους Υπουργούς.

Ο ΔΣΑ καλεί τους Δικηγόρους σε εγρήγορση και διακόπτει τη συνεδρίασή του για λήψη αποφάσεων επί των κινητοποιήσεων και πολύμορφων μαζικών διαδικασιών για τη Δευτέρα 01.10.2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα