Μετά την Ανάσταση, Γολγοθάς

08:10 6/5/2013 - Πηγή: Matrix24

Μετά τις «πασχαλινές ανάσες», η κυβέρνηση καλείται να ανεβεί το δικό της Γολγοθά έχοντας μπροστά σειρά ανοικτών μετώπων που θα κρίνουν, εν πολλοίς, την πορεία της και τις πολιτικές εξελίξεις.

Μετά την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ που ναι μεν προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης αλλά, ταυτόχρονα, καταγράφηκε ως μία πρώτη ηχηρή ψήφος εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία και το κυβερνητικό πρόγραμμα, την προσεχή Πέμπτη η κυβέρνηση περιμένει να ακούσει καλά νέα

και στο μέτωπο ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ. Παρά το μπαράζ επαφών τις τελευταίες ημέρες με τους Αζέρους (ταξίδι Αβραμόπουλου στο Μπακού, συνάντηση Σαμαρά με αζέρο πρέσβη), φαίνεται ότι είναι οι Ρώσοι (Gazprom, Sintez) που κυριαρχούν στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης των δύο εταιρειών. Η αγωνία του Μαξίμου, ωστόσο, αφορά και στο τίμημα, αφού από τα έσοδα της εν λόγω ιδιωτικοποίησης, και αυτής του ΟΠΑΠ, είναι που επί της ουσίας θα καθορίσουν την επιτυχία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων του 2013.

Από εκεί και πέρα, η κυβέρνηση καλείται να τρέξει τις διαδικασίες απομάκρυνσης 2.000 υπαλλήλων μέχρι τον Ιούνιο, κυρίως από προς κατάργηση νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, τα οποία ωστόσο λειτουργούν, χρηματοδοτούνται και, τελικά, επιβαρύνουν το δημόσιο προϋπολογισμό. Το έργο της κάθε άλλο παρά εύκολο είναι καθώς στις αναμενόμενες και απολύτως λογικές διαμαρτυρίες όσων θα βρεθούν εκτός, στο παρασκήνιο εξελίσσονται ήδη κυβερνητικοί διαγκωνισμοί καθώς είναι αρκετοί οι υπουργοί που δεν επιθυμούν οι εκκαθαρίσεις να ξεκινήσουν από το δικό τους χαρτοφυλάκιο. Η προώθηση του προγράμματος απολύσεων είναι κρίσιμο για την πορεία εκταμίευσης των επόμενων δόσεων προς την Ελλάδα, οι οποίες και θα αποφασισθούν στο Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα