«Μετά τον Πάπα, Θεέ παραιτήσου!»

«Το ποίμνιο και οι ιερείς εξακολουθούν να μειώνονται. Ωστόσο, η Καθολική Εκκλησία, όπως το Ισλάμ, επιδιώκει να επηρεάσει όλο και περισσότερο τη δημόσια συζήτηση και να επιβάλει τις αντιδραστικές ιδέες της», τονίζει η εφημερίδα και υπενθυμίζει τα σκάνδαλα του Βατικανού.

Κάνει δε λόγο για αναχρονιστικά κηρύγματα της καθολικής εκκλησίας που όπως αναφέρει γίνονται διαρκώς και πιο αναχρονιστικά, επισημαίνοντας ότι οι προσπάθειες εκσυγχρονισμού, όπως ο λογαριασμός του Πάπα στο τουίτερ ή στο facebook δεν είναι αρκετά.

«Μετά

την εκλογή νέου Πάπα θα συνεχίσει την πορεία του, γεμάτη μυστικά και ίντριγκες. Το μόνο βέβαιο αυτή τη στιγμή είναι ότι θα υπάρξει διάδοχος και ότι ο διάδοχος θα είναι άνδρας» αναφέρει το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας.

«Οποιο κι αν είναι το όνομα του νέου Πάπα, θα πρέπει η κοινή γνώμη να είναι κατηγορηματική και να μην επιτρέψει αυτή τη στροφή της καθολικής εκκλησίας στον φονταμενταλισμό. Ευτυχώς που η γαλλική Βουλή ψήφισε υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων, είναι κι αυτό μια απάντηση» σχολιάζει η Liberation.

Keywords
Τυχαία Θέματα