ΜΗΔΕΝΙΚΗ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

13:25 6/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Επιβεβαιώνοντας προηγούμενες εκτιμήσεις, η ευρωζώνη κατέγραψε μηδενική ανάπτυξη τους τρεις πρώτους μήνες του 2012, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση, παραθέτοντας τα σχετικά στοιχεία της Eurostat. Στο -0,1% το ΑΕΠ σε ετήσια βάση.

Σε βάση τριμήνου, το συνολικό Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) των 17 κρατών μελών της ευρωζώνης παρέμεινε αμετάβλητο (0,0%), ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της Ε.Ε. Επίσης, σταθερή παρέμεινε η οικονομική δραστηριότητα στα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε ετήσια βάση, τα στοιχεία για την ευρωζώνη ήταν ελαφρά δυσμενέστερα του αναμενομένου. Στις 15/5 η Eurostat είχε ανακοινώσει ότι ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης έμενε στην ακινησία του 0,0%. Σήμερα ωστόσο ανακοίνωσε ότι στην πραγματικότητα σημείωσε μείωση 0,1%. Για την ευρύτερη Ε.Ε. ωστόσο η πρόβλεψη για αύξηση ΑΕΠ κατά 0,1% παρέμεινε αμετάβλητη.

Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία, η ευρωζώνη διαφεύγει την ύφεση, τεχνικά τουλάχιστον, καθώς αυτή ορίζεται βάσει δύο συνεχόμενων τριμήνων αρνητικής υποχώρησης του ΑΕΠ.

Να σημειωθεί ότι τους τελευταίους τρεις μήνες του 2011, το ΑΕΠ της ευρωζώνης υποχώρησε κατά 0,3%.

Keywords
Τυχαία Θέματα