Μήνυμα Βενιζέλου σε κυβέρνηση και κόμμα

Αποστάσεις σε μία σειρά από κυβερνητικές πρωτοβουλίες εξακολουθεί να κρατά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε μία προσπάθεια συσπείρωσης του κόμματος λίγες εβδομάδες πριν από το συντακτικό του συνέδριο στις 28 Φεβρουαρίου-3 Μαρτίου. Για τον ίδιο λόγο ασκεί πίεση στο Μέγαρο Μαξίμου, με επισκέψεις στελεχών του από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους χθες, ως το υπουργείο Εργασίας αύριο.

Μετά τις ενστάσεις που διατύπωσε η Ιπποκράτους, τόσο στις κυβερνητικές προθέσεις για αλλαγή του νόμου περί Ιθαγένειας, όσο και στις διαρροές

για αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο, χθες έντονη ήταν η αντίδρασή της στις δηλώσεις του ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου περί «υψηλού κατώτατου μισθού», ακόμα και μετά το άδειασμά του από τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Εργασίας Γιάννη Βρούτση. «Θα πρέπει οι κυβερνητικοί παράγοντες να κατανοήσουν επιτέλους ότι δεν κυβερνούν μόνοι τους και ότι δεν μπορούν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας τέτοιες απαράδεκτες αντιλήψεις», κατέληγε η σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Με αυτή, έδινε το στίγμα ότι δεν συμμετέχει άκριτα στην κυβέρνηση, αντίθετα είναι εκεί, για να …προλαβαίνει τυχόν αστοχίες και να συμβάλει στην ομαλή διακυβέρνηση. Και αυτό διότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους –ξορκίζοντάς το στην πραγματικότητα- ότι το διακύβευμα του συνεδρίου του κόμματος δεν είναι η παραμονή ή όχι του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Αντίθετα, επί τάπητος επιδιώκει να τεθούν τα θέματα φυσιογνωμίας του, αλλά και η ανάγκη ανανέωσής του, την οποία και ανάγει σε προτεραιότητα, και θα θίξει–όπως όλα δείχνουν- και στη σημερινή συνεδρίαση της Γραμματείας της ΚΟΕΣ στην Ιπποκράτους.

Ήδη τις δύο τελευταίες ημέρες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους νέους επιστήμονες της Μονάδας Ανάπτυξης Πολιτικών του ΠΑΣΟΚ και τα μέλη της Γραμματείας της ΚΟΕΣ της Νεολαίας του κόμματος. Και αν στην πρώτη χαρακτήρισε την ανανέωση ως ‘στοίχημα’ για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, στη δεύτερη δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την επιδημία σύστασης ‘τάσεων’ στο εσωτερικό του κόμματος, που δημιουργούν εμφυλιακό κλίμα λίγο πριν την κορυφαία κομματική διαδικασία. «Ούτε οι παρέες, ούτε οι φράξιες είναι ρεύματα, ειδικά αυτές με κενά λόγια…», είπε ενώπιον των μελών της Γραμματείας ΚΟΕΣ της Νεολαίας, με την τελευταία να οδεύει πρώτη προς ανανέωση, αφού μόνος υποψήφιος προς το παρόν για τη θέση του γραμματέα της Νεολαίας στην θέση του Κώστα Πανταζή, είναι ο 28χρονος Παύλος Χρηστίδης. Το συνέδριο της Νεολαίας άλλωστε, θα προηγηθεί κατά μία μέρα (27 Φεβρουαρίου) του συντακτικού συνεδρίου του κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα