Μητσοτάκης: Υπογράφω προσωπικά κάθε μετακίνηση

11:06 2/8/2013 - Πηγή: Matrix24

«Υπογράφω προσωπικά για κάθε μετακίνηση κάθε Έλληνα δημοσίου υπαλλήλου από μία υπηρεσία σε κάποια άλλη. Πριν από εμένα υπήρχαν περίπου 14 με 16 διαφορετικές υπογραφές για μία μετακίνηση. Αυτή δεν ήταν μία αποδεκτή διαδικασία» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το πρακτορείο μιλά για έναν νέο πρόσωπο στην πολιτική σκηνή της χώρας, που έχει αναλάβει ένα χρόνιο πρόβλημα και ίσως και το πιο δύσκολο και σκληρό. Επίσης, αναφέρεται στην τραπεζική του προϋπηρεσία, αλλά και στην ιστορία της οικογένειάς του.

«Ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης της Ελλάδας

έχει μία από τις δυσκολότερες πολιτικές αποστολές που μπορεί να φανταστεί κανείς: να απολύσει μέσα σε λίγους μόνο μήνες χιλιάδες υπαλλήλους του διογκωμένου δημόσιου τομέα, που αντιστέκεται στη μεταρρύθμισή του» γράφει το σχετικό δημοσίευμα.

«Κάναμε απλά πράγματα, όπως το να στείλουμε ελεγκτές για να διαπιστώσουν εάν προσέρχονται οι εργαζόμενοι στην ώρα τους. Για πρώτη φορά στέλνουμε το μήνυμα ότι θα κάνουμε ελέγχους – προφανώς δεν μπορούμε να τους ελέγξουμε όλους, αλλά στέλνουμε ένα μήνυμα ότι κάποια πράγματα αλλάζουν. Κατά κάποιο τρόπο σπάμε ένα ταμπού» λέει ο 45χρονος υπουργός.

«Υπάρχει τεράστιο αντικαθεστωτικό συναίσθημα στην Ελλάδα τώρα, κι έτσι κάθε μέρα πρέπει να αποδεικνύεις τι κάνεις. Κατανοώ τον σκεπτικισμό. Περιμένω ότι κάποιος με αυτό το υπόβαθρο θα εργαστεί διπλάσια για να αποδείξει ότι το αξίζει. Και αυτό ακριβώς περιμένει ο κόσμος από εμένα» δηλώνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και συμπληρώνει: «Στο παρελθόν το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας έβλεπε το δημόσιο όχι μόνο ως πάροχο υπηρεσιών, αλλά και ως εργαλείο παραμονής στην εξουσία. Έτσι, όλη η λογική της πελατειακής πολιτικής και του ρουσφετιού, στο μυαλό μου, είναι στον πυρήνα του γιατί η χώρα χρεοκόπησε εξ αρχής. Και τώρα, νομίζω ότι είναι ευρέως κατανοητό ότι αυτό το σύστημα δεν μπορεί να διατηρηθεί άλλο» τονίζει ο κ. Μητσοτάκης.

Καταλήγοντας διευκρινίζει πως: «Η κινητικότητα και η λογική της εξόδου σχετίζονται με ανθρώπους που μπήκαν στο δημόσιο τομέα από την πίσω πόρτα, όχι από την μπροστινή πόρτα»

Keywords
Τυχαία Θέματα