Ο ΦΠΑ μειώθηκε, οι τιμές όχι

10:24 2/8/2013 - Πηγή: Matrix24

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΣΕΒΕΕ οι αιτήσεις που έχουν γίνει από επαγγελματίες για να λάβουν το ειδικό σήμα με το οποίο πιστοποιείται ότι η μείωση του ΦΠΑ θα περάσει και στις τιμές των προϊόντων, ανέρχονται σε περίπου 10.000, αριθμός που αντιστοιχεί μόλις στο 10% του συνόλου των επιχειρήσεων εστίασης στη χώρα.

Εχθές, πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου, τα περισσότερα καταστήματα δεν είχαν αλλάξει τους τιμοκαταλόγους τους. Δεν ήταν λίγοι δε, οι

καταστηματάρχες που υποστήριζαν ότι δεν θα μειώσουν τις τιμές, γιατί έχουν ήδη απορροφήσει τις αυξήσεις του ΦΠΑ.

Βάσει των εκτιμήσεων πάντως, οι επιχειρήσεις εστίασης που θα παραλάβουν το σήμα θα φθάσουν και πιθανόν να ξεπεράσουν τις 30.000.

Όσο για τη μείωση, στην πλειοψηφία των προϊόντων είναι της τάξης του 5%, που αποτελεί και την ελάχιστη βάση της συμφωνίας με το υπουργείο.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Οικονομικών ξεκινά σαφάρι ελέγχων σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, από Δευτέρα ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι σε όλη την επικράτεια προκειμένου αφενός να ελεγχθούν οι επιχειρήσεις που εμφανίζονται ότι μείωσαν τις τιμές, αφετέρου να διασφαλιστεί ότι το μέτρο θα οδηγήσει και σε μερική πάταξη της φοροδιαφυγής…

Keywords
Τυχαία Θέματα