ΝΕΟ «ΕΛΕΓΚΤΗ» ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ

10:16 8/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Οι Βρυξέλλες όρισαν τον 45χρονο Κύπριο δρ. Ζήνωνα Γ. Κοντολαίμη σε ρόλο επόπτη – παρατηρητή της δημοσιονομικής κατάστασης της Ελλάδας, ο οποίος θα ελέγχει αν εφαρμόζονται και κατά πόσο αποδίδουν τα μέτρα του Μνημονίου.


Ο Ζήνωνας Κοντολαίμης οποίος (σύμφωνα με πληροφορίες) ανέλαβε ήδη τη θέση του επόπτη – παρατηρητή από τον Δανό προκάτοχό του στο Γενικό Λογιστήριο

του Κράτους, έχει θητεύσει στην Κομισιόν σε θέματα που αφορούν τις οικονομικές σχέσεις και το ευρώ, στην ομάδα του Όλι Ρεν. Ο 45χρονος Κύπριος είναι Ερευνητής στο Κέντρο Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου της Κύπρου, έχει εργαστεί ως οικονομολόγος στο ΔΝΤ στην περίοδο 1997-2005 και παράλληλα είναι και Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.

Ο νέος «ελεγκτής» έχει καλές σχέσεις με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά, συμμετείχε στις συνεδριάσεις του ECOFIN και του Eurogroup την περίοδο από το 2007 έως το 2011 και εκπροσώπησε την Κύπρο σε επιτροπές και συναντήσεις ψηλού επιπέδου. Ο Κοντολαίμης θα έχει συνεχείς επαφές με τον Χορστ Ράιχενμπαχ, ενώ θα έχει συνεργασία με την ελληνική Task Force.

Keywords
Τυχαία Θέματα