Ο ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ ΣΤΟΥΣ ΒΡΑΧΟΥΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Ένα κείμενο εμπνευσμένο από τον ήρωα της ερωτικής μυθολογίας, γραμμένο το 1937 περιγράφει περιγράφει με αλληγορικό τρόπο εκείνο που ζούμε σήμερα.

Οι θεατρικές παραστάσεις του Γιώργου Κιμούλη είθισται να προκαλούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συζητήσεις. Φέτος το καλοκαίρι ο σημαντικός ηθοποιός καταπιάνεται με ένα κείμενο-μετασκευή του Δον Ζουάν.

Το έργο «Δον Ζουάν, η επιστροφή» του Ουγγρο-γερμανού Έντεν Φον Χόρβατ πραγματεύεται έναν κόσμο που οι αξίες έχουν νοθευτεί πλήρως, με ανθρώπους που νιώθουν χαμένοι,

μπερδεμένοι, υποτιμημένοι, ακυβέρνητοι.

Στην πικρή κωμωδία που διασκευάζει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο Γιώργος Κιμούλης το χρήμα έχει χάσει κάθε αξία ενώ η κοινωνική ανασφάλεια και η κρίση ταυτότητας είναι διάχυτες. Πρόκειται για το απόγειο ενός οικονομικού αλλά και συναισθηματικού πληθωρισμού.

Σ΄αυτόν τον τόπο καταφθάνει ο γερασμένος Δον Ζουάν με σκοπό να εκπληρώσει κάθε επιθυμία του, ξεκινώντας με το να ικετεύσει για συγχώρεση από όλες τις αγαπημένες που έχει πληγώσει, τις οποίες ενσαρκώνουν οι: Ταμίλα Κουλίεβα, Φαίη Ξυλά, Νίκη Παληκαράκη, Δήμητρα Παπαδήμα, Κατερίνα Γερονικολού, Βασιλική Μπισαράκη και Νεφέλη Κουρή.

INFO: Στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» στις 30/06 στις 21:30, εισιτήρια 15 ευρώ, προπώληση στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Βύρωνα και στα Public.

Keywords
Τυχαία Θέματα