Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟ …ΓΑΝΤΙ ΣΤΗ ΒΙΚΥ

Μία διαφορετική διάσταση στην έκκληση της Βίκυς Σταμάτη να βγει από τη φυλακή λόγω του ανήλικου παιδιού της δίνει ο εισαγγελέας Γ. Βούλγαρης, ο οποίος εισηγήθηκε την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης της κατηγορούμενης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός αφού επαναλαμβάνει ότι δεν είναι η μόνη κρατούμενη μητέρα ανήλικου τέκνου, αλλά υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις όπου αμφότεροι οι γονείς είναι κρατούμενοι έχοντας ανήλικα τέκνα και υπέργηρους γονείς, όπως και μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών, επισημαίνει ότι:

«Δεν υπάρχει ποινικός κανόνας στην υφήλιο που να απαγορεύει μια τέτοια κράτηση. Η κρατούμενη

έχει συγγενείς εξʼ αίματος, εκτός από τους γονείς της, που μπορούν να επιμεληθούν, πέραν της πολιτείας, του τέκνου της. Είναι γεγονός ότι πολλά δεινά προκαλούνται όταν ο γονέας ή οι γονείς σε μια οικογένεια καταλήγουν στη φυλακή.

Τα ίδια δεινά προκαλούνται όμως και στους ανθρώπους που σε μια πατρίδα που πένεται, λόγω της διαφθοράς αλλά και των λοιπών λόγων που προκάλεσαν την οικονομική ανέχεια της χώρας, χάνουν την εργασία τους, μένουν άστεγοι, αυτοκτονούν, πεθαίνουν γιατί δεν έχουν να αγοράσουν τα φάρμακά τους ή δίνουν τα ανήλικα παιδιά τους σε ιδρύματα επειδή δεν μπορούν να τα συντηρήσουν από κακές επιλογές άλλων χωρίς να ευθύνονται οι ίδιοι για αυτό».

Πέφτει συνεχώς πάνω σε τοίχο…

Η Βίκυ Σταμάτη θεωρώντας ότι αυτό που εισπράττει από τη δικαιοσύνη είναι προκαταβολή ποινής για μία αξιόποινη πράξη που δεν έχει διαπράξει εξακολουθεί να παλεύει για την προσωπική της ελευθερία με όλα τα νόμιμα μέσα, όπως κάνουν όλοι οι κρατούμενοι.

Ωστόσο, κάθε φορά εισπράττει ένα μεγάλο όχι από τους δικαστές που εξακολουθούν να τη θεωρούν ύποπτη φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων. Και βέβαια το κρίσιμο στοίχημα για την Βίκυ Σταμάτη, αν τελικά παραπεμφθεί στο εδώλιο, θα είναι να πείσει τους φυσικούς της δικαστές ότι δεν είναι ένοχη, ώστε να μην μείνει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μακρυά από το παιδί της.

Keywords
Τυχαία Θέματα