Ο ΟΛΑΝΤ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ, Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΜΩΣ ΜΙΚΡΥΝΕ

08:45 5/5/2012 - Πηγή: Matrix24

H τελευταία δημοσκόπηση πριν από τον τελικό δεύτερο γύρο της μονομαχίας Σαρκοζί-Ολάντ δείχνει ότι ο πρόεδρος μίκρυνε την απόσταση από τον αντίπαλό του. Όμως ακόμη τα προγνωστικά είναι Ολάντ.

Του Γιώργου Βλαβιανού

Ο Νικολά Σαρκοζί μίλησε για έκπληξη της τελευταίας στιγμής, ενώ ο Ολάντ ζήτησε από τους Γάλλους πολίτες να τον ψηφίσουν ώστε να αλλάξει

το κλίμα του φόβου για την ανεργία, τη μετανάστευση και του οικονομικού μέλλοντος της Γαλλίας. Η τελευταία δημοσκόπηση έδειξε νίκη με 52,5% για τον υποψήφιο του Σοσιαλιστικού κόμματος. Βεβαίως όπως λένε οι δημοσκόποι το περιθώριο λάθους αυτών των δημοσκοπήσεων είναι μεταξύ του 2 και του 3%… Αρχικά όταν άρχιζε η προεκλογική εκστρατεία το ποσοστό ήταν κοντά στο 60% για τον Ολάντ και στο 40% για τον Γάλλο πρόεδρο.

Γι αυτό και μίλησε για έκπληξη ο δεξιός υποψήφιος. Το παράξενο είναι ότι η άνοδος του Γάλλου προέδρου άρχισε μετά την τηλεοπτική αναμέτρηση με τον Ολάντ, το αποτέλεσμα της οποίας οι περισσότεροι αναλυτές είδαν ως ουδέτερη ή στην καλύτερη περίπτωση ως πειστική για τον Ολάντ. Ο Σαρκοζί παρά τη θλίψη και την οργή που έχει προκαλέσει σε πολλούς συμπατριώτες του δήλωσε στο ραδιοφωνικό στατθμό «Europe 1» ότι κάλλιστα μπορεί να είναι αυτός νικητής την Κυριακή. Πάντως με τα λεγόμενά του και με τον τρόπο που μιλάει δείχνει σαν να προσπαθεί να συμβιβαστεί με την αναμενόμενη ήττα του. Φαινομενικά δείχνει ψύχραιμος αλλά αυτοί που τον γνωρίζουν λένε πως δεν είναι. Στην ερώτηση τι θα συμβεί αν τελικά χάσει απάντησε απλούστατα «αλλαγή διακυβέρνησης».

Ο Ολάντ φαίνεται να περιμένει πολλά από την στήριξη που πήρε και από τον κεντρώο υποψήφιο Μπαιρού ο οποίος συγκέντρωσε 9% των ψήφων στον πρώτο γύρο των εκλογών. Φυσικά πιστεύει ότι θα υπάρξουν και αρκετοί από τους ψηφοφόρους που στον πρώτο γύρο ψήφισαν υπέρ της Λεπέν οι οποίοι αύριο θα επιλέξουν να «μαυρίσουν» τον Σαρκοζί και να ψηφίσουν υπέρ του και να μην πράξουν ό,τι και η πρόεδρός τους η οποία δήλωσε ότι θα ρίξει λευκό.

Keywords
Τυχαία Θέματα