ΟΙ «ΚΑΥΤΟΙ» ΦΑΚΕΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΥΠΟΙΚ

Πριν καν προλάβει να καθίσει στην καρέκλα του, ο νέος υπουργός Οικονομικών θα χρειαστεί να  μεταβεί στο Λουξεμβούργο. Δεν αποκλείεται στη συνεδρίαση του Eurogroup να πάει (και) ο Γιώργος Ζανιάς. Έτοιμοι οι φάκελοι με ενημερωτικό υλικό για κάθε τι που αφορά από τα ταμιακά διαθέσιμα μέχρι και το … «προφίλ» των πιστωτών μας.

Του Βαγγέλη Δουράκη

Αύριο  κιόλας, αν βέβαια μέσα στις επόμενες 24 ώρες έχει ορκιστεί Κυβέρνηση και έχει προλάβει ως τότε να αναλάβει ο νέος υπουργός  θα πρέπει να μετάσχει και στο κρίσιμο συμβούλιο Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

Στο υπουργείο Οικονομικών αναμένουν ήδη τον διάδοχο του Γιώργου Ζανιά, αν και δεν αποκλείεται ο κ. Ζανιάς να συνοδεύσει τον νέο υπουργό Οικονομικών που θα οριστεί, στο συμβούλιο Eurogroup.

Ήδη ετοιμάζονται πάντως οι φάκελοι που θα παραδοθούν στην νέα ηγεσία του οικονομικού επιτελείου, με τις λεπτομέρειες για τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου και τη δεύτερη φάση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Άμεσα η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να αξιολογήσει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του Κράτους, δίνοντας προτεραιότητα στην πληρωμή μισθών αλλά και στην εξόφληση χρεών ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της μη χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους, αλλά και των ελλείψεων  ειδών πρώτης ανάγκης στα νοσοκομεία.

Παράλληλα ο κ.Ζανιάς θα προετοιμάσει με «ταχύρρυθμα σεμινάρια» το νέο οικονομικό επιτελείο για το who is who των απεσταλμένων της Τρόικα με τους οποίους θα αναμετρηθεί η νέα ηγεσία, ευθύς μόλις τους δώσουν το «πράσινο φως» Βρυξέλλες, Φραγκφούρτη  και Ουάσινγκτον.

Στις βάσεις αυτές θα παιχτεί το καλοκαιρινό «θρίλερ» της επαναδιαπραγμάτευσης με τεχνικούς και οικονομικούς όρους, προκειμένου να συνεχιστεί το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα