ΟΜΑΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

09:25 2/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Τέλος στις ουρές των ασφαλισμένων έξω από τα φαρμακεία του Πειραιά, καθώς αναμένεται να ομαλοποιηθεί από σήμερα η διαδικασία χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, μετά την απόφαση Συλλόγου Αττικής για αναστολή των κινητοποιήσεων.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Στα φαρμακεία

της γειτονιάς τους επιστρέφουν από σήμερα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στην Αττική, μετά την απόφαση των Φαρμακοποιών της Αθήνας να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους.

Έτσι, η κατάσταση αναμένεται να ομαλοποιηθεί από σήμερα και οι ασφαλισμένοι δεν θα χρειάζεται να διανύουν δεκάδες χιλιόμετρα προς τον Πειραιά, για να λάβουν τα φάρμακα τους με πίστωση.

Οι δεσμεύσεις του Υπουργού Υγείας Α. Λυκουρέντζου για την πληρωμή τους, κρίθηκαν επαρκείς, τουλάχιστον προς το παρόν, αφού αν η ροή των πληρωμών δεν εξομαλυνθεί ή αν οι δεσμεύσεις δεν τηρηθούν, οι  Φαρμακοποιοί της Αττικής θα επανεξετάσουν τη στάση τους από το Σεπτέμβρη.

Πάντως, την Πέμπτη αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία πληρωμής των Φαρμακοποιών όλης της χώρας για το υπόλοιπο του Απριλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα