ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

Μετά την έκπτωση που ζήτησε το υπουργείο Υγείας από τα διαγνωστικά κέντρα για τον ΕΟΠΥΥ, τώρα καλεί και τις ιδιωτικές κλινικές να μειώσουν στο μισό το κόστος νοσηλείας για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Πρόταση για έκπτωση στο κόστος νοσηλείας των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ κατέθεσαν στους εκπροσώπους των ιδιωτικών κλινικών

το υπουργείο Υγείας και η διοίκηση του Οργανισμού.

Μάλιστα, η έκπτωση που ζητήθηκε να εφαρμόσουν οι ιδιωτικές κλινικές μέσω των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων (ΚΕΝ) ξεπερνάει το 50%, αγγίζοντας και το 90% για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ.

Εάν οι ιδιωτικές κλινικές αποδεχτούν την πρόταση, ώστε να μην διακοπούν οι συμβάσεις συνεργασίας με τον Οργανισμό, δεν αποκλείεται αυτό να οδηγήσει σε αύξηση της συμμετοχής των ασθενών στο κόστος της νοσηλείας τους. Το πιθανότερο είναι οι κλινικές να μην τροποποιήσουν την τιμολόγηση τους, απλώς τα χρήματα που θα καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ για κάθε ασφαλισμένο θα μειωθούν σημαντικά και άρα η συμμετοχή που αναλογεί στον ασθενή θα εκτοξευθεί.

Βέβαια, αυτή η εξέλιξη αυτή μπορεί να αποτελέσει ακόμη ένα πλήγμα για τις ιδιωτικές  κλινικές, που καταγράφουν μια μείωση της κίνησης κατά 15 με 20%, αφού οι ασθενείς στρέφονται όλο και περισσότερο στο ΕΣΥ, που καταγράφει αύξηση της προσέλευσης κατά 30%.

Keywords
Τυχαία Θέματα