ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

Τον Ιούνιο θα συνεχισθούν οι συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν, χωρίς να μπορούν να γίνουν υποθέσεις σχετικά με το τι θα συζητηθεί στη νέα φάση και αν υπάρχουν πιθανότητες εξεύρεσης λύσης.

Του Γιώργου Βλαβιανού

Οι συνομιλίες της Βαγδάτης σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν ολοκληρώθηκαν μετά από δύο μέρες χωρίες αποτελέσματα την περασμένη Πέμτπη. Επόμενο ραντεβού δόθηκε για τον Ιούνιο στη Μόσχα.

Κανείς δεν ανέμενε κάτι συγκλονιστικό από τις συνομιλίες στην ιρακινή πρωτεύουσα. Όμως και οι δύο πλευρές

–το Ιράν και οι πέντε δυτικές χώρες που κάθονται στην ίδιο τραπέζι – γνωρίζουν ότι δεν θα συνεχίζονται εσαεί οι συζητήσεις μόνον για τις συζητήσεις. Γι’ αυτό και οι ειδικοί συνιστούν…ότι η συνάντηση στη ρωσική πρωτεύουσα θα είναι η τελευταία ευκαιρία στην παρούσα φάση τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες το Νοέμβριο.

Η Τεχεράνη γνωρίζει ότι δεν θα πρέπει να περιμένει να κερδίσει κάτι μόνον με το να κάθονται οι εκπρόσωποι της στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Οπως φαίνεται οι ίδιοι οι Ιρανοί χρειάζονται χρόνο ώστε να προετοιμασθούν και να καταλήξουν μεταξύ τους στο είδος της συμφωνίας που θέλουν και θα είναι γι’ αυτούς συμφέρουσα. Είναι σαφές ότι σήμερα ακόμη δεν έχουν καταλήξει στο Ιράν που θα σταματήσει το πυρηνικό τους πρόγραμμα. Στη βόμβα ή λίγο πριν από την παραγωγή της;

Keywords
Τυχαία Θέματα