ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ

Η τρόικα μπορεί να βιάζεται να έρθει στην Αθήνα, η ημερομηνία άφιξή της όμως θα καθοριστεί από το πότε ο Πρωθυπουργός θα καταφέρει να σταθεί και πάλι στα πόδια του. Ο Πολ Τόμσεν, Μάικλ Μορς και Κλάους Μαζούχ θα πρέπει να περιμένουν την ορκωμοσία του νέου υπουργού Οικονομικών για να πάρουν το αεροπλάνο για την χώρα μας.

Του Βαγγέλη Δουράκη

Η επιστολή των τριών προς το υπουργείο Οικονομικών, με την οποία δηλώνουν την πρόθεσή τους να δουν τον νέο

υπουργό και να μεταβούν ακόμη και την Κυριακή στην Αθήνα προκειμένου να έχουν μία πρώτη γεύση των προθέσεων της νέας Κυβέρνησης, προς το παρόν μπήκε στο συρτάρι.

Η επιθυμία τους θα γίνει πραγματικότητα μόνον εάν ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ορκιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, κάτι όμως που δεν θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό από την στιγμή που ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει αναρρώσει πλήρως από την επέμβαση στο μάτι του.

Σε κάθε περίπτωση τη Δευτέρα, το αργότερο Τρίτη, οι επικεφαλής της τρόικα θα
Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ θα θελήσουν να έχουν επαφές «πολιτικού» οεριεχομένου με την ελληνική πλευρά, προκειμένου να μεταφέρουν σε Βρυξέλλες, Ουάσιγκτον και Φρανκφούρτη τις προθέσεις της Κυβέρνησης υπό της σκιά της ύφεσης που ολοένα και βαθαίνει, αλλά και της «μαύρης τρύπας» που προκλήθηκε στον προϋπολογισμό από την παρατεταμένη ακυβερνησία.

Οι επικεφαλής δεν αναμένεται να μείνουν στην Αθήνα, όμως μαζί τους όμως θα έρθει και η υπόλοιπη αποστολή που θα αναλάβει να κάνει την απογραφή της ελληνικής οικονομίας και να συντάξει την έκθεση που θα κατατεθεί στα αρμόδια όργανα και η οποία αφενός θα αποτελέσει το «νέο σημείο εκκίνησης» των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στους πιστωτές και την Ελλάδα, αλλά και για να πάρει η χώρα το «πράσινο φως» για την επόμενη δόση του δανείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα