ΠΤΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ, ΜΕΛΤΕΜΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο, πτώση της θερμοκρασίας και σημαντική ενίσχυση των βορείων ανέμων που αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο πυρκαγιών αναμένουμε για σήμερα σε όλη τη χώρα. Δείτε τον χάρτη πρόβλεψης πυρκαγιών.

Στη Βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς, 26 έως 33 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα,

25 έως 38 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 26 έως 31 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 26 έως 37 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Από βόρειες διευθύνσεις θα πνέουν οι άνεμοι στο Αιγαίο, σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα πνέουν μέτριοι βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και στον Πατραϊκό μέτριοι 5 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα γίνουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Βόρειο Ιόνιο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Αττική

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα βόρεια του νομού και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένουμε σήμερα Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Σαρωνικό μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, αλλά με μικρή εξασθένηση μετά το απόγευμα.

Θεσσαλονίκη

Πτώση της θερμοκρασίας με νεφώσεις παροδικά αυξημένες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν στην αρχή από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, όπου σιγά σιγά θα εξασθενήσουν και έπειτα από το μεσημέρι θα πνέουν ασθενείς από μεταβλητές διευθύνσεις.

Μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιών

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για την Τρίτη 17 Ιουλίου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις Περιφερειακές Ενότητες:

Αττικής

Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Σποράδων, Σκύρου, Εύβοιας (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας)

Λακωνίας, Κορινθίας, Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Αχαΐας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Κέρκυρας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Λήμνου, Λέσβου, Χίου, Σάμου και Ικαρίας (Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθή

Keywords
Τυχαία Θέματα