ΡΑΠΑΝΟ ΣΤΗ… ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΡΑΠΑΝΟΥ ΘΕΛΕΙ Η ΔΗΜΑΡ

Κρίσιμη για το μέλλον της κυβέρνησης, αλλά και για το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον Βασίλη Ράπανο θεωρείται η σημερινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το Φώτη Κουβέλη.


Του Γιώργου Μελιγγώνη

Εξάλλου, η ΔΗΜΑΡ, ήδη από χθες, «φωτογραφίζει» ποιον θα ήθελε για «τσάρο» της οικονομίας, αποκλείοντας εμμέσως πλην σαφώς «γαλάζια»

στελέχη. Συγκεκριμένα, μετά την ανακοίνωση της παραίτησης Ράπανου από την «ηλεκτρική καρέκλα» του τσάρου της οικονομίας, η ΔΗΜΑΡ, με δήλωση του γραμματέα της, Σπύρου Λυκούδη, επισήμανε ότι «Η θέση του υπουργού Οικονομικών είναι πολύ σημαντική και ως εκ τούτου θεωρούμε ότι ο αντικαταστάτης του πρέπει να έχει τα ίδια πολιτικά χαρακτηριστικά και να εκπέμπει τα ίδια μηνύματα και στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό». Με τη δήλωση αυτή, που τυγχάνει της έγκρισης του Φώτη Κουβέλη, η Αγίου Κωνσταντίνου «φωτογραφίζει» κάποιον τεχνοκράτη κεντροαριστερού προφίλ, που θα έχει υπερκομματική αποδοχή και θα γνωρίζει άριστα τα της οικονομίας.

Εξάλλου, αργά χθες το απόγευμα, η ΔΗΜΑΡ έγινε… ακόμη πιο συγκεκριμένη. Μιλώντας στον Real FM, το στέλεχος του κόμματος, Δημήτρης Χατζησωκράτης (ο ένας εκ των δύο εκπροσώπων της ΔΗΜΑΡ στην επιτροπή που συγκρότησε το προγραμματικό πλαίσιο της νέας κυβέρνησης), επισήμανε ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να συγκεντρώνει «αντίστοιχα (σ.σ. με τον κ. Ράπανο) προσόντα, εμπειρίες, γνώση του αντικειμένου και κυρίως μιας επαφής με την Ε.Ε. για να μπορεί να διαπραγματευθεί». Ερωτηθείς, συγκεκριμένα, αν ο νέος υπουργός Οικονομικών θα μπορούσε να είναι ένας εκ των Γιάννη Στουρνάρα, Λουκά Παπαδήμου, Γιώργου Ζαννιά, ο κ. Χατζησωκράτης παραδέχθηκε ότι «τα στοιχεία που ανέφερε τα πληρούν», υπονοώντας ότι η ΔΗΜΑΡ θα ήταν θετική, αν ο Αντώνης Σαμαράς πρότεινε το γραφείο της Καραγεώργη Σερβίας σε ένα από τα τρία προαναφερθέντα πρόσωπα…

Keywords
Τυχαία Θέματα