Ρωσία: Σκανδαλίζει 24 χρόνια μετά «Ο Τελευταίος Πειρασμός» του Μ. Σκορτζέζε

Η διαδικασία αυτή των εισαγγελικών αρχών ξεκίνησε έπειτα από αίτημα ενός Ρώσου βουλευτή ο οποίος την χαρακτηρίζει «εξτρεμιστική» και ζητά να μην αναπαράγονται αποσπάσματά της στο Διαδίκτυο.

«Εξετάζονται από ψυχολογική και γλωσσική άποψη το περιεχόμενο της ταινίας και η σημειολογία της», δήλωσε η εκπρόσωπος της εισαγγελίας, Ελένα Ροσόκινα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιτάρ-Τας.

Σύμφωνα με την ίδια η εισαγγελία ανέλαβε την έρευνα κατόπιν αιτήματος του βουλευτή Αλεξάντερ Σταροβόιτοφ ο οποίος ζήτησε να απαγορευτεί η μετάδοση της ταινίας στη Ρωσία.

\

Πρόκειται για βουλευτή  του υπερεθνικιστικού Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (LDPR) ο οποίος υποστηρίζει ότι η ταινία, «προσβάλλει το θρησκευτικό συναίσθημα εκατομμυρίων πιστών και συνιστά πλήγμα στην ηθική».

Ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που αντιδρούν και καταγγέλλουν την ενέργεια του βουλευτή.

«Πρόκειται για το απόλυτο παραλήρημα … Είναι τόσο παράλογο όσο και το να απαγορεύσουμε τη Λολίτα του Ναμπόκοφ», τόνισε ο Ρώσος σκηνοθέτης Πάβελ Λουνγκίν μιλώντας στο πρακτορείο Ρία-Νόβαστι.

«Το κράτος μας είναι λαϊκό. Και η εισαγγελία δεν θα έπρεπε να ανακατεύεται σε θέματα πολιτισμού», δήλωσε ο Λεβ Πονομαριόφ, ο επικεφαλής ενός κινήματος για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα