ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΔΥΣΛΕΞΙΑΣ

10:25 2/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Τρεις γυναίκες υπάλληλοι δύο νοσοκομείων κατηγορούνται για την έκδοση περισσότερων από 120 ψευδών ιατρικών πιστοποιητικών από το φθινόπωρο του 2011 μέχρι σήμερα.

Οι εν λόγω υπάλληλοι έκαναν χρυσές δουλειές, καθώς για την έκδοση των ψευδών πιστοποιητικών εισέπρατταν (ανάλογα με την περίπτωση) από 300 μέχρι και 900 ευρώ. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι τέτοιου είδους βεβαιώσεις χρησιμοποιήθηκαν παράτυπα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Εξαρθρώθηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το κύκλωμα που εξασφάλιζε κατόπιν αμοιβής τα πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας σε μαθητές. Τρεις γυναίκες υπάλληλοι του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και του Σισμανόγλειου κατηγορούνται ότι εξέδιδαν πλαστογραφημένα πιστοποιητικά δυσλεξίας, ακόμη και σε μαθητές της Γ’ Λυκείου, προκειμένου να εξεταστούν στα προφορικά με ευνοϊκούς όρους και να εισαχθούν στα ΑΕΙ.

Έπειτα από σειρά καταγγελιών, η αστυνομία έκανε έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι τρεις γυναίκες 48, 54 και 73 ετών συμμετείχαν σε πολλές περιπτώσεις απάτης, εκδίδοντας πλαστογραφημένα πιστοποιητικά δυσλεξίας έναντι αμοιβής που έφτανε έως και τα 900 ευρώ. Και οι τρεις τους αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απάτης και της πλαστογραφίας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Σύμφωνα με την αστυνομία 59 ψευδή ιατρικά πιστοποιητικά φέρονται να έχουν εκδοθεί από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, ενώ άλλα 62 από το Σισμανόγλειο. Κεντρικό ρόλο στην υπόθεση φαίνεται πως είχε η 73χρονη, η οποία είναι συνταξιούχος του Σισμανόγλειου.

Keywords
Τυχαία Θέματα