Σαν σήμερα «πέθανε η μουσική»

08:10 3/2/2013 - Πηγή: Matrix24

Τις πρωινές ώρες της 3ης Φεβρουαρίου 1959, το αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν οι τρεις μουσικοί συνετρίβη κοντά στο Κλίαρ Λέικ της Άιοβα.

Ο 23χρονος Μπάντι Χόλι που τραγουδούσε το That’ll Be the Day, Peggy Sue και It’s So Easy, ο 18χρονος Ρίτσι Βάλενς του La Bamba και ο 29χρονος Τζάιλς Ρίτσαρντσον με το Chantilly Lace, θέλησαν να «ενώσουν» τις φωνές τους σε μία μεγάλη περιοδεία στις ΗΠΑ, δίνοντας μία συναυλία σχεδόν κάθε μέρα.

Λέγεται ότι το πούλμαν που είχαν νοικιάσει για

τις μετακινήσεις τους είχε χαλασμένο κλιματισμό και το κρύο ήταν τσουχτερό. Για αυτό το λόγο και ενώ βρίσκονταν στο Κλίαρ Λέικ, ο Μπάντι Χόλι νοίκιασε ένα μικρό αεροπλάνο Beechcraft Bonanza B35, για τον ίδιο και το συγκρότημά του. Οι υπόλοιποι μουσικοί θα συνέχιζαν με το λεωφορείο.

Λίγη ώρα πριν από την απογείωση του αεροπλάνου ο Γουάιλον Τζένινγκς προσφέρθηκε να παραχωρήσει τη θέση του στον Ρίτσαρτσον που ήταν άρρωστος. Όταν το έμαθε αυτό ο Μπάντι Χόλι είπε θέλοντας να πειράξει τον Τζένινγκς: «Ελπίζω να ξεπαγιάσεις στο λεωφορείο» ενώ αυτός του το ανταπέδωσε: «Πολύ ωραία, ελπίζω να πέσει το αεροπλάνο σου». Η μνήμη αυτή έχει στοιχειώσει τη μνήμη του Γουάιλον Τζένιγκς.

Ο Ρίτσι Βάλενς, ο οποίος δεν είχε ταξιδέψει ποτέ με αεροπλάνο, θέλησε να πετάξει στη θέση του Τόμι Όλσαπ, εκείνος δεν ήθελε και τη λύση έδωσε το στρίψιμο ενός νομίσματος. «Τυχερός» ήταν ο Ρίτσι Βάλενς.

Τελικά το αεροπλάνο ταξίδεψε με τους Μπάντι Χόλι, Τζάιλς Ρίτσαρτσον, Ρίτσι Βάλενς και τον 21χρονο πιλότο Ρότζερ Πίτερσον. Ο πιλότος δεν είχε υποβάλει σχέδιο πτήσης, και λίγο μετά την απογείωση χάθηκαν τα ίχνη του μονοκινητήριου αεροπλάνου. Στις 3:30 το πρωί το αεροπλάνο κηρύχθηκε αγνοούμενο. Μετά από έξι ώρες τα συντρίμμια του αεροπλάνου εντοπίστηκαν πέντε μίλια βορειοδυτικά του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες η πτώση του οφειλόταν στις κακές καιρικές συνθήκες και σε λάθη του άπειρου πιλότου.

Keywords
Αναζητήσεις
μπαντυ χολευ
Τυχαία Θέματα