ΣΦΙΓΓΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΗ

Θηλιά γύρω από τον Άκη Τσοχατζόπουλο σχηματίζουν οι απολογίες βασικών συγκατηγορουμένων του. Λίγο πριν πέσει η αυλαία της ανάκρισης, αφήνουν πίσω τους τη σιωπή, που έχει επιλέξει ο πρώην υπουργός, και τον τοποθετούν στο επίκεντρο της υπόθεσης με τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Πρώτος και καλύτερος ο πρώτος εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας με τη νέα συμπληρωματική του απολογία τράβηξε

την κουρτίνα αποκαλύπτοντας ότι πίσω από το λογαριασμό της εταιρείας DRUMILAN, που συνδέεται με την προμήθεια των TOR M-1 , βρισκόταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

«Αυτός ήταν ο ιδιοκτήτης και έλεγχε το λογαριασμό , αυτός ήταν πίσω από την DRUMILAN και τον Καμπούρογλου(σ.σ. αναφέρεται στον εκπρόσωπο της εταιρείας Βλάση Καμπούρογλου). Τα έγγραφα απευθύνονται σε εμένα για ευνόητους λόγους συγκάλυψης της αλήθειας», υποστήριξε ο Ν. Ζήγρας ομολογώντας ότι «ουδέποτε θεώρησα τον εαυτό μου αθώο».

«Ο Τσοχατζόπουλος ήταν ο πραγματικός ιδιοκτήτης και δικαιούχος των εταιρειών αυτών μέσω των οποίων διακινήθηκαν οι παράνομες προμήθειες του από τα εξοπλιστικά», συμπλήρωσε ο Ν. Ζήγρας.

Το ενδιαφέρον του ανακριτή, όπως προκύπτει από την απολογία του Ν. Ζήγρα, στρέφεται και στον ρόλο του πρώην γενικού γραμματέα Εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκου, ο οποίος έχει κληθεί – όπως είναι γνωστό – σε απολογία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

«Κατ΄επανάληψη ,ο ίδιος ο Τσοχατζόπουλος μου είχε πει ότι «περιμένω ο Σμπώκος να μου φέρει λεφτά». Τα μαύρα χρήματα κατέληγαν όλα στον Τσοχατζόπουλο και τον Σμπώκο. Πάντα μου έλεγε ότι «τα πολλά λεφτά μου τα έχει ο Σμπώκος».

Ενοχοποιητική για τον πρώην Υπουργό φαίνεται ότι είναι και η απολογία της έμπιστης λογίστριάς του Ευφροσύνης Λαμπροπούλου , η οποία ουσιαστικά τον τοποθετεί ως τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από τις τρεις off-shore , που ενεπλάκησαν στις ύποπτες αγοραπωλησίες ακινήτων τα οποία κατέληξαν στην ιδιοκτησία της οικογένεια του Άκη Τσοχατζόπουλου.

«Κατάλαβα ότι οι εταιρίες Torcaso και Bluebell ήταν του Τσοχατζόπουλου, χωρίς ο υπουργός να το έχει παραδεχθεί μπροστά μου και χωρίς εγώ να τολμήσω να επεκταθώ σε λεπτομέρειες. Για την εταιρία Nobilis, η ίδια η ροή των πραγμάτων μου καταδείκνυε την κατάσταση αυτή», αναφέρει η κατηγορούμενη στην απολογία της.

Στο τέλος της εβδομάδας έχει κληθεί να απολογηθεί ο Γ. Σμπώκος, ενώ η ανάκριση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα