ΣΚΛΗΡΗ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» ΚΑΙ ΤΗΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ»

09:00 6/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ, καθώς η επιλογή του Φώτη Κουβέλη να στηρίξει και να συμμετάσχει στην κυβέρνηση Σαμαρά έχει δημιουργήσει σαφή διαχωριστική γραμμή μεταξύ των δύο κομμάτων της Αριστεράς.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Στην Αγίου Κωνσταντίνου, εξάλλου, πολλά στελέχη δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για τις επιθέσεις που δέχονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ,

ενώ στην Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι «η ΔΗΜΑΡ διάλεξε στρατόπεδο και είναι στο στρατόπεδο του Μνημονίου».

Μάλιστα, αίσθηση προκάλεσε χθες στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ ένα άρθρο που έγραψε ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος, με το οποίο κατάφερεται κυρίως κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος σε δημόσιες παρεμβάσεις του, έχει κατηγορήσει το κόμμα του Φώτη Κουβέλη για «δεξιά μετατόπιση».

Το εν λόγω άρθρο, με τίτλο «Η αριστερά της ευθύνης και η “αριστερά” του Δημήτρη», αναφέρει τα εξής: «Η επιλογή της Δημοκρατικής Αριστεράς να στηρίξει την κυβέρνηση εθνικής ευθύνης ενεργοποίησε τη συζήτηση για το τι είναι αριστερό σήμερα και ποια είναι τα όρια της παρέμβασης ενός αριστερού κόμματος. Για παράδειγμα ο πούρος αριστερός, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε για «νέα δεξιά μετατόπιση» (Ελεύθερος Τύπος, 1/7/12), ο συνδικαλιστής βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, υποστήριξε ότι θυσιάστηκε για να «εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του εγχώριου και ευρωπαϊκού πολιτικού κατεστημένου»(real.gr, 27/6/12), την ίδια ώρα που μια σειρά αναλυτών, αλλά και πολιτικών παραγόντων εξήραν την τολμηρή στάση της». «Η ουσία είναι μία και όποιος την παραγνωρίζει μάλλον είναι εκτός τόπου και χρόνου. Αν η ΔΗΜΑΡ δεν στήριζε αυτή την κυβέρνηση, τότε η χώρα θα οδηγείτο σε τρίτες εκλογές, κοινώς στην καταστροφή», συνεχίζει ο Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Μάλιστα, αφού υπερασπίζεται τις πολιτικές επιλογές του κόμματός του, ο πορτ παρόλ της ΔΗΜΑΡ καταλήγει ως εξής: «Όποιος πιστεύει ότι θα παίρνουμε τα λεφτά των ευρωπαίων φορολογουμένων χωρίς να κάνουμε τίποτα, μάλλον γοητεύεται από τους λόγους του Αλέξη και της παρέας του. Η κυβέρνηση εθνικής ευθύνης, λοιπόν, αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για να αλλάξει η χώρα και να γίνει επιτέλους μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Αν αποτύχουμε, τότε ο εφιάλτης της δραχμής είναι περισσότερο ορατός από ποτέ. Χωρίς να λογαριάζει το πολιτικό κόστος, η ΔΗΜΑΡ, όπως προκύπτει από στάση του προέδρου της και όλων των κορυφαίων στελεχών της, στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις το εγχείρημα.
Εν κατακλείδι: Θα κάνουμε το παν για να πετύχει η κυβέρνηση στο δύσκολο έργο της και θα αφήσουμε τον Δημήτρη Παπαδημούλη να παριστάνει τον αριστερό και να θεωρεί εμάς “δεξιούς”».

Keywords
Τυχαία Θέματα