Στα σκαριά νέος αντιρατσιστικός νόμος

10:32 5/5/2013 - Πηγή: Matrix24

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ ο νέος αντιφασιστικός νόμος θα έχει ποινές που θα φθάνουν μέχρι και τη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ρατσιστική συμπεριφορά.

Το μοναδικό κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν έχει υιοθετήσει τη συγκεκριμένη οδηγία μέχρι σήμερα είναι η χώρα μας. Ενώ πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης δήλωσαν πως στόχος του εν λόγω νομοσχεδίου

είναι να γίνει νόμος του κράτους με την ψήφο όχι μόνο των κομμάτων της συγκυβέρνησης αλλά και του ευρύτερου κοινοβουλίου.

Ο νόμος θα προβλέπει από τρία μέχρι και έξι χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο μέχρι και 20.000 ευρώ για όσους από πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή δια του Τύπου και διαδικτύου αλλά και με οποιονδήποτε άλλον τρόπο προκαλούν βιαιοπραγίες ή ωθούν σε βία εναντίον ομάδων και προσώπων με βάση τη φυλή, το χρώμα τη θρησκεία, την καταγωγή και το γενετήσιο προσανατολισμό.

Επιπρόσθετα αν σε τέτοιες πράξεις υποπέσει αρχηγός κόμματος, τότε θα κόβεται αυτόματα η κρατική χρηματοδότηση της παράταξης. Όποιος βουλευτής αναφερθεί ακόμα και από το βήμα της Βουλής σε προτροπές ή απειλές για βιαιοπραγία κατά προσώπων που έχουν σχέση με φυλή, χρώμα, καταγωγή ή πλέξει το εγκώμιο των φασιστών, ή χρησιμοποιήσει σύμβολα των ναζιστών ή χαιρετήσει όπως αυτοί, θα αίρεται αυτομάτως η βουλευτική του ασυλία και θα οδηγείται στο δικαστήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα