Στη …σέντρα βγάζει τον Βρούτση το ΠΑΣΟΚ

Αφορμή στάθηκαν οι πληροφορίες για αλλαγή του νόμου 1264/82, ήτοι στο καθεστώς συνδικαλιστικών αδειών, τον τρόπο λήψης απόφασης για κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων, αλλά και ανταπεργία ή λοκ άουτ.

Το ΠΑΣΟΚ, κάθετα αντίθετο σε τυχόν τέτοιες αλλαγές, αλλά και ενοχλημένο από τον αιφνιδιασμό, καθώς οι κυβερνητικές προθέσεις δεν είχαν προηγουμένως κοινοποιηθεί στην Ιπποκράτους, κάνει λόγο για

«τιμωρητικού χαρακτήρα κίνηση», ακριβώς τη στιγμή που η χώρα χρειάζεται συνεννόηση. «Καμία συνεννόηση δεν έχει γίνει για αλλαγή του Ν. 1264/82 και η συζήτηση αυτή δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Ιδιαίτερα σήμερα μια τέτοια ενέργεια μπορεί να ερμηνευθεί ως τιμωρητικού χαρακτήρα κίνηση απέναντι στις διεκδικήσεις των εργαζομένων και να οδηγήσει σε όξυνση την ώρα που η χώρα χρειάζεται συνεννόηση και κοινή προσπάθεια», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, στρέφοντας τα πυρά της κατά του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, αλλά και άλλων υπουργών-στελεχών της ΝΔ, υπενθυμίζοντάς τους σε υψηλούς τόνους ότι «δεν προωθούν το πρόγραμμα του κόμματός τους, αλλά το πρόγραμμα της κυβέρνησης συνεργασίας».

Διαφωνώντας και το ΠΑΣΟΚ με «ακραίες λογικές και πρακτικές που εκφράζονται από ορισμένους σε κάποια συνδικάτα», στελέχη του φροντίζουν να υπενθυμίζουν ότι …δεν είναι όλοι ίδιοι. Αντίθετα, όπως σημειώνουν οι παροικούντες την Ιπποκράτους, υπάρχουν και συνδικαλιστικές οργανώσεις που δείχνουν μεγάλη υπευθυνότητα, καλώντας την κυβέρνηση να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διαλόγου μαζί τους.

Αναφερόμενη η κ. Γεννηματά στα παραδείγματα της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και άλλων «φωνών του υπεύθυνου διαλόγου» εκ μέρους του συνδικαλιστικού κινήματος, προέτρεψε την τρικομματική κυβέρνηση να απευθυνθεί σε αυτές. «Η Κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε ένα νηφάλιο και ειλικρινή διάλογο με τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους εξηγώντας τις πολιτικές της, αναζητώντας λύσεις μέσα στις δυνατότητες της οικονομίας και ζητώντας συνέργεια και στήριξη στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση», είπε, καλώντας το Μέγαρο Μαξίμου να εγκαταλείψει σχεδιασμούς για νομοθετικές παρεμβάσεις επί του θέματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα