Στις κάλπες οι φοιτητές

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, κι εφέτος η παράταξη της ΔΑΠ που πρόσκειται στη ΝΔ θα πάρει πρώτη θέση. Δεν αποκλείεται μικρή άνοδο της ΕΑΑΚ, των κινήσεων που βρίσκονται σε συνεργασία με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δεν είναι ξεκάθαρη η δύναμη της Αριστερής Ενότητας (ΑΡΕΝ, που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ) ενώ χωρίς δραματικές διαφοροποιήσεις αναμένονται τα ποσοστά της ΠΑΣΠ

η οποία έχει διασπαστεί και της Πανσπουδαστικής (ΚΚΕ).

Κατά της εφετινές εκλογές θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της στον φοιτητικό χώρο και η ΔΗΜΑΡ, όχι όμως σε όλα τα Πανεπιστήμια.

Τα προηγούμενα χρόνια αν και υπήρχε μικρή άνοδος στη συμμετοχή, οι φοιτητικές εκλογές εξακολουθούν να μη συγκινούν τους ίδιους τους φοιτητές συνολικά, όπως συνέβαινε παλαιότερα χρόνια.

Εφέτος οι φοιτητικές εκλογές συμπίπτουν με την συγκρότηση των συμβουλίων Διοίκησης στα Πανεπιστήμια, αλλά και την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά» το οποίο αποτελεί όλες αυτές τις ημέρες, κύριο θέμα συζητήσεων τόσο στα Πανεπιστήμια όσο και στα Τεχνολογικά Ιδρύματα.

Δεν είναι λίγοι πάντως, εκείνοι που πιστεύουν ότι ούτε και φέτος θα εκδοθούν κοινώς αποδεκτά αποτελέσματα, αλλά, όπως γίνεται επί σειρά ετών κάθε παράταξη θα δώσει και πάλι τα δικά της αποτελέσματα.

Οι κάλπες θα κλείσουν με τη δύση του ηλίου, ωστόσο όπου υπάρχουν φοιτητές που δεν έχουν ψηφίσει θα δοθεί παράταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα