Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η κηδεία της Θάτσερ

Η πομπή του φέρετρου με τη σορό της Μάργκαρετ Θάτσερ θα ξεκινήσει από το Γουέστμινστερμ, θα περάσει από το κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας και θα καταλήξει στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου, όπου θα τελεστεί η κηδεία στις 11:00 το πρωί (ώρα Μ. Βρετανίας).

Στη συνέχεια το φέρετρο θα τοποθετηθεί σε κιλίβαντα πυροβόλου και άλογα και άνδρες της Βασιλικής Φρουράς το θα μεταφέρουν στον καθεδρικό του Αγίου Παύλου, όπου θα γίνει η επιμνημόσυνη δέηση. Στη διαδρομή θα αποδώσουν τιμές τμήματα και από τα τρία

όπλα των ενόπλων δυνάμεων (Ξηράς, Ναυτικού και Αεροπορίας), ωστόσο δεν θα γίνουν πτήσεις μαχητικών, όπως είχε ζητήσει η ίδια επειδή το θεωρούσε σπατάλη. Η σορός της δεν θα ταφεί, αλλά θα αποτεφρωθεί.

Η τελετή θα μεταδοθεί τηλεοπτικά, ενώ αναμένονται και χιλιάδες πολίτες αναμένεται να συρρεύσουν στους δρόμους του Λονδίνου για να παρακολουθήσουν το γεγονός. Στην τελετή της πάλαι ποτέ «Σιδηράς Κυρίας» αναμένεται να παρευρεθούν περίπου 2.300 εκπρόσωποι από 170 χώρες, ενώ παρούσα σε αυτή θα είναι και η Βασίλισσα Ελισάβετ.

Να θυμίσουμε πως η Μάργκαρετ Θάτσερ πέθανε στις 8 Απριλίου λόγω εγκεφαλικού επεισοδίου, σε ηλικία 87 ετών.

Η Scotland Yard ανέφερε ότι περιμένει διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης πομπής.

Keywords
Τυχαία Θέματα