ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΛΙ, Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ

09:20 6/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Ίσως και να ξεπεράσει τους 42 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία μέσα στα επόμενα 24ωρα, καθώς σήμερα Δευτέρα, αρχίζει νέο κύμα καύσωνα. 

Ο υδράργυρος αναμένεται στα κόκκινα, όλες τις επόμενες ημέρες.

Σήμερα, στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός

θα είναι αίθριος και ηλιόλουστος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος, ενώ το μεσημέρι θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 39 και τοπικά 40 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται να αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 39 και τοπικά έως 40 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι στα ορεινά, ενώ Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά 20 έως 39 και τοπικά έως 40 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι επίσης αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Τις επόμενες ημέρες, ο υδράργυρος θα φθάσει τους 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από Παρασκευή στη βόρεια Ελλάδα. Επαναφορά της θερμοκρασίας σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα περιμένουμε μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Συγκεκριμένα, αύριο Τρίτη 7 Αυγούστου ο καιρός θα είναι πολύ ζεστός με έντονη ηλιοφάνεια, συνθήκες καύσωνα αλλά και διατήρηση των μελτεμιών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 27 και 38 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι, εντάσεως 5 Μποφόρ (35 χλμ/ώρα).

Τετάρτη 8 Αυγούστου. Πολύ ζεστός καιρός με έντονη ηλιοφάνεια, συνθήκες καύσωνα αλλά και διατήρηση των μελτεμιών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 27 και 39 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι, εντάσεως 5 Μποφόρ (37 χλμ/ώρα).

Keywords
Τυχαία Θέματα