ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΠΟΛΩΝΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ

10:40 5/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Οι εργαζόμενοι στο Narodowy Stadion που θα φιλοξενήσει την εναρκτήρια αναμέτρηση Πολωνίας – Ελλάδας του Euro 2012, απειλούν με απεργία στις 8/6 λόγω της ασυνέπειας των πολωνικών αρχών. Δεν ανησυχεί η οργανωτική επιτροπή.

Οι εργαζόμενοι στο πολωνικό ποδοσφαιρικό γήπεδο για να δώσουν έμφαση και προβολή στη διεκδίκησή τους σχεδιάζουν να συγκεντρωθούν έξω από το γήπεδο, με σκοπό
να διαμαρτυρηθούν για τη μη εξόφληση των δεδουλευμένων τους, ενώ παράλληλα ζητούν εγγυήσεις ότι το θέμα τους θα τακτοποιηθεί, γιατί σε διαφορετική περίπτωση απειλούν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις και να κάνουν τη στάση τους ακόμη πιο σκληρή. Η δε οργανωτική επιτροπή εμφανίζεται σίγουρη (σφυρίζοντας αδιάφορα) ότι δεν θα παρουσιαστεί πρόβλημα.

Πριν από δύο χρόνια, στη Νότια Αφρική στο Μουντιάλ 2010, είχαν σημειωθεί βίαιες συγκρούσεις στο Ντέρμπαν ανάμεσα στην αστυνομία και τους εργαζομένους, έπειτα από τον αγώνα της Γερμανίας με την Αυστραλία (4-0). Να θυμίσουμε ότι οι διαδηλωτές διεκδικούσαν την εξόφλησή τους και ότι οι αστυνομικές δυνάμεις αντιμετώπισαν με βίαιο τρόπο το εξαγριωμένο πλήθος, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό μιας γυναίκας από πλαστική σφαίρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα