ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΡΟΜΠΑΪ ΘΕΛΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

19:35 4/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Και επισήμως κατέθεσε το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα αίτημα για συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, την ερχόμενη Παρασκευή.


Του Γιώργου Μελιγγώνη

Το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα προς τον Χέρμαν Βαν Ρομπάι δημοσιοποιήθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο του

κόμματος, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, που ολοκληρώθηκε πριν λίγο. Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, το γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικοινώνησε με το γραφείο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ζήτησε να υπάρξει συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου του Eurogroup στην Αθήνα, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αρνήθηκε να εντάξει στο πρόγραμμά του συνάντηση με τον κ. Τσίπρα, παρά το γεγονός ότι είχε έγκαιρα ζητηθεί, όπως λένε συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Τότε, ο κ. Γιούνκερ, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, έπειτα από το «διπλωματικό ζήτημα» που είχε δημιουργηθεί, είχε προτείνει ανεπίσημη συνάντηση για το πρωί της Πέμπτης 23 Αυγούστου στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ωστόσο, η απάντηση από το γραφείο του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αρνητική, αφού η πρόταση κρίθηκε ως «μη σοβαρή», που δεν συνάδει με τον θεσμικό ρόλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γιατί δεν νοείται ανεπίσημη συνάντηση, δηλαδή ιδιωτική, τη στιγμή που είχε ζητηθεί επίσημη συνάντηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα