ΤΑ ΕΙΠΑΝ Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ – Χ. ΚΛΙΝΤΟΝ

Συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, είχε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στη Νέα Υόρκη. Η συζήτηση κάλυψε όλο το φάσμα των θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

Μετά τη συνάντηση τους, στο περιθώριο της Ολομελείας των Ηνωμένων Εθνών ο Ελληνας υπουργός Εσωτερικών δήλωσε:

«Βεβαίως, αναφερθήκαμε στην οικονομική κρίση και στις κοινωνικές προεκτάσεις που

αυτή μπορεί να έχει, καθώς και στους κινδύνους που εγκυμονεί για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και την παγκόσμια οικονομία. Εξέθεσα τις θέσεις και την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, που οδηγεί τα πράγματα προς την έξοδο από την κρίση για την Ελλάδα και το κυριότερο, πείθει για την αξιοπιστία και τη σοβαρότητά της. Είναι όμως μια πολιτική που, με τη σειρά της, έχει κοινωνικές προεκτάσεις, αφού έχει να κάνει με μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού, κάτι που και η κυρία Clinton αναγνώρισε και τόνισε στο ξεκίνημα της κουβέντας μας.

Αναφερθήκαμε όμως και σε περιφερειακά ζητήματα, όπως στις σχέσεις μας με τις γειτονικές χώρες και στις ανακατατάξεις που συντελούνται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Αναφερθήκαμε στη λεγόμενη Αραβική Άνοιξη, σε ζητήματα όπως αυτό της Συρίας, και βέβαια διαπιστώσαμε συγκλίσεις σε ό,τι αφορά την πολιτική που πρέπει να υιοθετηθεί για να ξεπεραστεί η κρίση στη Συρία και να ανοίξει ο δρόμος του εκδημοκρατισμού της περιοχής και να διαμορφωθεί ένα περιβάλλον ασφάλειας και συνεργασίας.

Είχα την ευκαιρία να αναδείξω το στρατηγικό, κεντρικό ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας σε αυτή την περιοχή της Μεσογείου και το πόσο συνεπής είναι η Ελλάδα στις κοινές αρχές που μας φέρνουν κοντά, στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών».

Keywords
Τυχαία Θέματα