ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΠΣΚ

09:40 1/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Κότες και ψύλλοι στο «Εμπρός», άγρια ζώα στο The Mall, ένα σπίτι-μινιατούρα, θερινό σινεμά στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος και ψηφιακό σινεμά από τη Φινλανδία, περιλαμβάνει το «μενού» του Παρασκευοσαββατοκύριακου.


Παρασκευή 1/6

Η Κατερίνα Ζαχαροπούλου σαν στο «Σπίτι» της

Η γνωστή εικαστικός, τεχνοκριτικός και μοναδική παρουσιάστρια εκπομπής που καταπιάνεται με τις καλές τέχνες στην ελληνική τηλεόραση Κατερίνα Ζαχαροπούλου επιστρέφει στις επάλξεις με την τρίτη ατομική έκθεσή της. Για μία ακόμη φορά καταπιάνεται

με την Petronella Oortman, την εύπορη σύζυγο ενός εμπόρου μεταξιού του 17ου αιώνα που έζησε στο Άμστερνταμ. Μέσα από βίντεο η Ζαχαροπούλου ανακατασκευάζει μια μινιατούρα (σε διαστάσεις κουκλόσπιτου) του σπιτιού της Oortman και τη φέρνει σε αντιπαράθεση με μία εγκατάσταση/βίντεο στο οποίο αναπαριστά έναν ωρολογοποιό που προσπαθεί να «κάνει ξανά το χρόνο να δουλέψει». Ο χρόνος, η επανάληψη, η ιδιοκτησία, η εστία, οι καθημερινές συνήθειες, ακόμη και οι ψυχαναγκασμοί ανιχνεύονται σε μια πρωτότυπη έκθεση που φέρνει προς διαπραγμάτευση την έννοια της «προσωπικής κιβωτού».

INFO: Στην γκαλερί Bernier-Eliades, Επταχάλκου 11, Θησείο, εγκαίνια Παρασκευή 1/6 στις 20:00.

Στη χώρα του ποτέ

Η γκαλερί «7» παρουσιάζει ομαδική έκθεση των: Demian Dame, Στέλλα Αυξεντίου, Χαρά Κωστοπούλου, Δήμητρα Μπουρουλίτη, Μενέλαος Τριανταφυλλίδης. Το κοινό σημείο αναφοράς των καλλιτεχνών είναι η νοερή συγκατοίκηση και η ανάπτυξη της ποιητικής στη Χώρα του Ποτέ με την προσέγγιση θεμάτων που πηγάζουν από αυτή, όπως η επιστροφή στην παιδική ηλικία, οι μνήμες, το νοητό καταφύγιο, το αίσθημα του οικείου και ταυτόχρονα φοβερού και ο παλιμπαιδισμός. Τα μέσα που χρησιμοποιούν οι καλλιτέχνες είναι ζωγραφική, κέντημα και φωτογραφία.

INFO: Ζαλοκώστα 7, ως τις 20/06.

Σάββατο 2/6

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Πυρπασόπουλος

Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος σκηνοθετεί, χρηματοδοτεί και πρωταγωνιστεί στην πρώτη του ταινία με τίτλο «4ever». «Ο Αντρέας και η Κατερίνα είναι παντρεμένοι με δύο παιδιά και διατηρούν ένα πετυχημένο αρχιτεκτονικό γραφείο. Με αφορμή μια επαγγελματική συνάντηση βρίσκονται σε ένα πολυτελές θέρετρο του οποίου το αρχιτεκτονικό τους γραφείο είναι υποψήφιο να αναλάβει την ανακαίνιση. Στην παραμονή τους εκεί συζητώντας τον τρόπο για το πώς θα πρέπει να χειριστούν το έργο το οποίο έχουν αναλάβει θα εμπλακούν σε μια έντονη αντιπαράθεση της σχέσης τους. Η ένταση που ακολουθεί θα τους οδηγήσει σε μια ανεξέλεγκτη πορεία χωρισμού, εξομολογήσεων και ακροτήτων που είναι πρωτόγνωρη και για τους δύο. Την επόμενη μέρα και ενώ όλα δείχνουν πως η σχέση τους έχει τελειώσει ο εφιάλτης της νύχτας που πέρασαν θα τους ενώσει ξανά για πάντα». Αυτή είναι πάνω κάτω η υπόθεση του πρώτου (σκηνοθετικά τουλάχιστον) κινηματογραφικού πονήματος του Γιώργου Πυρπασόπουλου. Ένα ερωτικό θρίλερ με τον μάλλον αμφίσημο τίτλο «Για Πάντα». Η ταινία προβλήθηκε πέρσι στις «Νύχτες Πρεμιέρας» αποσπώντας θετικές κριτικές. Μαζί με το γνωστό ηθοποιό πρωταγωνιστεί και η

Keywords
Τυχαία Θέματα