Τρέμει την αποχή στις εκλογές το ΠΑΣΟΚ

07:43 1/6/2013 - Πηγή: Matrix24

Για την ακρίβεια, την ώρα που για την ανάδειξη του Ευάγγελου Βενιζέλου στην προεδρία του κόμματος, αλλά ακόμα και για την εκλογή συνέδρων στο πρόσφατο συντακτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ οι ψηφίσαντες ανέρχονταν –σύμφωνα με τα στοιχεία της Ιπποκράτους- σε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες, οι εκτιμήσεις για την προέλευση στις κατά τόπους κάλπες της 9ης Ιουνίου, ξεπερνούν

μετά βίας τις 20.000. Ακόμα δε και αν πρόκειται για μία έντεχνη διαρροή της Ιπποκράτους, προκειμένου να …πανηγυρίσει τυχόν μεγαλύτερη προσέλευση, αυτή σε καμία περίπτωση δεν θα θυμίζει τα παλιά «μεγαλεία».

Εξού και η Ιπποκράτους έχει …επικηρύξει τα στελέχη της. Από αύριο Κυριακή, έως και την ερχόμενη Πέμπτη, οι πάντες θα βρίσκονται …παντού, μιλώντας στις κατά τόπους Νομαρχιακές Ολομέλειες. Από την Άρτα και τη Θεσπρωτία, τα Γιάννενα, την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα και την Φλώρινα, ως την Ηλεία, το Λασίθι, τα Δωδεκάνησα, το Έβρο, την Αιτωλοακαρνανία, τη Ροδόπη και τις Σέρρες, τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα δώσουν αύριο το «παρών», μεταφέροντας το μήνυμα της κινητοποίησης του κόμματος. Αντώνης Λιάρος, Αγγελος Τόλκας, Πάρις Κουκουλόπουλος, Κυριάκος Πιερρακάκης, Παναγιώτης Αλαμάνος, Χρήστος Παπαστεργίου, Διονύσης Αλευράς, Ανδρέας Σπυρόπουλος, Κώστας Σκανδαλίδης, Γιώργος Πεταλωτής, Γιώργος Κουτρουμάνης, Δημήτρης Σαλτούρος, Παντελής Κουκουλεκίδης, ρίχνονται όλοι στην μάχη. Και αυτό μόνο για αύριο. Γιατί στο ίδιο μοτίβο θα συνεχίσουν βουλευτές και στελέχη του κόμματος όλες τις επόμενες μέρες, «οργώνοντας» στην κυριολεξία την Ελλάδα.

Το μεγαλύτερο βάρος, δε, θα πέσει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, περιοχές που θα επισκεφθούν πρωτοκλασάτα στελέχη τις τελευταίες ημέρες της «προεκλογικής εκστρατείας», στον βαθμό που θα μπορούσε κανείς να την ονομάσει έτσι. Παράλληλα, όλες αυτές τις ημέρες, συνεχής θα είναι η παρουσία του ίδιου του Ευάγγελου Βενιζέλου σε διαφόρων ειδών εκδηλώσεις και εμφανίσεις, προκειμένου να συντηρεί την εικόνα του ΠΑΣΟΚ ως δραστήριου κυβερνητικού εταίρου και συγχρόνως του ισχυρού πόλου της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα, όσο και αν επιχειρεί η ΔΗΜΑΡ να παίξει αυτόν τον ρόλο.

Αξίζει να σημειωθεί, δε, πως η μέγιστη δυνατή προσέλευση μελών και φίλων του κόμματος στις κατά τόπους κάλπες για την ανάδειξη νομαρχιακών, περιφερειακών και δημοτικών οργανώσεων, επιχειρείται για έναν ακόμα λόγο. Τα δύο ευρώ που θα καταβάλει καθένας από τους «ψηφοφόρους» μπορεί να μην αποτελούν ούτε …σταγόνα στον ωκεανό των άδειων ταμείων του κόμματος, θα βοηθήσουν όμως στην επιβίωση των ίδιων των οργανώσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα