«ΤΥΦΛΕΣ» ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Δεκαέξι μήνες μετά την εξέγερση στη Συρία η διεθνής κοινότητα και η Ουάσιγκτων δεν έχει κατορθώσει να συγκεντρώσει ακόμη τις απαιτούμενες πληροφορίες για τις οργανώσεις που απαρτίζουν την λεγόμενη αντιπολίτευση που μάχεται τα στρατεύματα του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει πλέον ανθρώπους των μυστικών υπηρεσιών στη Δαμασκό και το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα. Ευρωπαίοι και Αμερικανοί έχουν επαφές με εξόριστους Σύρους που θα ήθελαν να παίξουν ρόλο την επόμενη ημέρα, όμως θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η κυβέρνηση που θα διαδεχθεί τον Άσαντ θα απαρτισθεί

από στελέχη των ενόπλων ομάδων που μάχονται στη Χομς, το Χαλέπι και τη Δαμασκό.

Αμερικανοί αξιωματούχοι φοβούνται ότι ορισμένες από τις ομάδες αυτές ίσως να έχουν διασυνδέσεις με παραρτήματα της Αλ Κάιντα. Υπολογίζεται ότι σήμερα θα πρέπει να έχουν σχηματισθεί περίπου 300 ανταρτικές ομάδες στις διάφορες πόλεις της Συρίας, οι οποίες δεν έχουν κεντρική καθοδήγηση.

Από το Φεβρουάριο όταν έκλεισε η αμερικανική πρεσβεία στη Δαμασκό, μετά τις απειλές που δέχθηκε αρχικά ο Αμερικανός πρεσβευτής, οι πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση στη χώρα περιορίσθηκαν δραστικά. Προς το παρόν η πληροφόρηση προέρχεται από πράκτορες από τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και την Τουρκία που δρουν εντός της χώρας.

Οι Αμερικανοί της CIA δεν θέλουν προς το παρόν να στείλουν εντός της Συρίας πράκτορες της αμερικανικής υπηρεσίας διότι κρίνεται ότι δεν υπάρχει ασφαλής οδός διαφυγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα