ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΠΩΣ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

Το τέλος του ΠΑΣΟΚ «όπως το ξέραμε», ύστερα από το αρνητικό αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου, κήρυξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Έχω νωπή και ρητή εντολή ανασύστασης της παράταξης. Θα την τιμήσω», δήλωσε κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Απηύθυνε πρόσκληση αυτοοργάνωσης στα μέλη και φίλους του κόμματος, τους οποίους κάλεσε να συγκροτήσουν ομάδες «πρωτοβουλίας».

Γνωστοποίησε ότι η συνδιάσκεψη του κόμματος θα ξεκινήσει 6 ή 7 Ιουλίου και σημείωσε ότι «οι πολίτες που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ εξαρτούν την επιστροφή τους από το βάθος των αλλαγών» που θα γίνουν.

Όσον αφορά στη συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση, ο Ευαγ. Βενιζέλος ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ συνεργάζεται με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά δεν ταυτίζεται με αυτήν πολιτικά ή αξιακά και έκανε άνοιγμα στη Δημοκρατική Αριστερά, χωρίς όμως να αποφύγει τις αιχμές, σημειώνοντας ότι ελπίζει να αντέξει το βάρος της διακυβέρνησης.

Τάχθηκε υπέρ της διάκρισης της εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας από την κυβέρνηση.

Όσον αφορά στην εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, ανακοίνωσε ότι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θα είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η Εύη Χριστοφιλοπούλου και αντιπρόεδρος της Βουλής ο Λεωνίδας Γρηγοράκος. Γραμματέας του προεδρείου της Βουλής ο Κώστας Τριαντάφυλλος. Η γραμματεία της κοινοβουλευτικής ομάδας θα είναι τριμελής, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να προτείνει για γραμματέα τον Γ. Μανιάτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα