ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΚΟΜΜΑ

Το εναρκτήριο λάκτισμα για την μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα δόθηκε χθες, με τη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα το μεσημέρι. Τη σκυτάλη θα πάρει, ως αύριο το βράδυ, η πανελλαδική σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, που αναμένεται να εγκρίνει τα σχέδια Τσίπρα.

Του Γιώργου

Μελιγγώνη

Τα όργανα άρχισαν, λοιπόν, στον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ξεκινήσουν και οι διαδικασίες για τη μετατροπή της συμμαχίας σε ενιαίο κόμμα. Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως συμμαχία αριστερών δυνάμεων, με «σπονδυλική στήλη» τον ΣΥΝ, που είναι και το 98% περίπου του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, όπως είχε προαναγγείλει από το βράδυ των εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας, στόχος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι να δημιουργήσει μια «μεγάλη δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς» και, ως εκ τούτου, τα όργανα των συνιστωσών και του ΣΥΝ συνεδριάζουν από χθες σε αυτή την κατεύθυνση.

Σήμερα το μεσημέρι, τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ αναμένεται να εγκρίνουν με ευρεία πλειοψηφία την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα. Στη συνέχεια, από το απόγευμα του Σαββάτου ως το βράδυ της Κυριακής, θα συνεδριάσει στην «Αθηναΐδα», στο Βοτανικό, η πανελλαδική σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε οι αποφάσεις να εγκριθούν από το σύνολο των συνιστωσών.

Το σχέδιο Τσίπρα

Σύμφωνα με πληροφορίες, του matrix24.gr, το σχέδιο Τσίπρα έχει ως χρονοδιάγραμμα τις αρχές φθινοπώρου, οπότε και πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι πολιτικές διαδικασίες για τη συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ ως κόμματος και όχι ως αθροίσματος συνιστωσών, όπως είναι ως τώρα.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να μετατραπούν οι σημερινές συνιστώσες (που είναι, δηλαδή, αυτόνομοι πολιτικοί οργανισμοί) σε τάσεις ενός πλουραλιστικού και πολυτασικού αριστερού κόμματος, που θα έχει ενιαία κομματικά όργανα, έναν πρόεδρο (τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα) και κοινή επικοινωνιακή λειτουργία με ένα, κοινό για όλες τις τάσεις, γραφείο Τύπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα