ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΜΠΕΙΡΑ ΚΑΙ … ΕΜΠΙΣΤΑ

Κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναζητά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Πιθανή η αναβολή της ορκωμοσίας του για μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες και τη Σύνοδο του ΕΣΚ.


Σε αναζήτηση των βουλευτών που θα στελεχώσουν το προεδρείο της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

βρίσκεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με τα πρώτα ονόματα να έχουν πέσει ήδη στο τραπέζι και την τελική ανακοίνωσή του να αναμένεται αύριο, κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ στις 11:00 το πρωί. Εκεί, θα ανοίξει και η συζήτηση για την ανασύσταση του κόμματος με το πλήρες σχέδιο για αυτή πάντως να αναμένεται μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναζητά ανθρώπους της απολύτου εμπιστοσύνης του για κρίσιμα πόστα, με τον Κώστα Σκανδαλίδη να ακούγεται έντονα για τη θέση του πρώτου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, αλλά και νέα πρόσωπα που θα βγουν στο προσκήνιο και θα σηματοδοτήσουν την ανανέωση στο κόμμα. Έτσι, είναι πολύ πιθανό δεύτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος να οριστεί ακόμα και νεοεκλεγείς βουλευτής. Για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ συζητήθηκε το όνομα του Πάρι Κουκουλόπουλου, που πάντως δεν είχε δεχθεί σχετικό τηλεφώνημα καθʼ όλη τη διάρκεια της ημέρας χθες, ενώ δεν φαίνεται να επιθυμεί μία τέτοια θέση. Για το ίδιο πόστο, ακούγονται τα ονόματα πρώην στελεχών της κυβέρνησης, που θεωρούνται πάντως άφθαρτα, όπως ο Φίλιππος Σαχινίδης και ο Γιάννης Μανιάτης, ενδεικτικά της σημασίας που φέρεται να επιθυμεί να προσδώσει ο κ.Βενιζέλος στην ΚΟ του κόμματος, που αποτελεί και το μόνο εκλεγμένο όργανο προς το παρόν.

Διευθυντής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει είτε ο Ευάγγελος Αργύρης είτε ο Βασίλης Γερανίδης, με ενεργό ρόλο στην προεκλογική περίοδο και οι δύο, ενώ εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος θα παραμείνει η Φώφη Γεννηματά, που αν ευοδωθεί σχετική σκέψη, θα συμμετάσχει και σε τριμελή επιτροπή με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου και τον εκπρόσωπο Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς Ανδρέα Παπαδόπουλο, προς επίλυση τυχόν ζητημάτων που θα ανακύπτουν και δεν χρήζουν άμεσης παρέμβασης των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση. Ερώτημα παραμένει πάντως, αν στο πλαίσιο της στελέχωσης του προεδρείου της «πράσινης» ΚΟ θα γίνει οποιαδήποτε πρόταση στους πρώην κορυφαίους υπουργούς Ανδρέα Λοβέρδο και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σε μία προσπάθεια να «δεσμευτούν» και να περιορίσουν τις διαφοροποιήσεις τους. Το ίδιο άγνωστο είναι τι θα απαντούσαν οι ίδιοι, δεδομένου ότι τόσο εκείνοι όσο και η Άννα Διαμαντοπούλου βρίσκονται σε τροχιά αποστασιοποίησης και φέρονται να έχουν αποφασίσει να μην συμμετάσχουν πουθενά για το επόμενο τουλάχιστον διάστημα και εωσότου λάβουν τις αποφάσεις τους για τις επόμενες πολιτικές τους κινήσεις…

Σημειώνεται τέλος, ότι η ΚΟ συνεδριάζει εξ αναβολής αύριο, καθώς αρχικά είχε οριστεί για σήμερα το απόγευμα στις έξι. Αιτία για την μικρή καθυστέρηση, αποτελεί επισήμως η αλλαγή στον προγραμματισμό της ορκωμοσίας των νέων βουλευτών που θα γίνει τελικά το πρωί της Πέμπτη

Keywords
Τυχαία Θέματα