ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ : Θα βρέξει αστέρια

Η παράδοση μας έχει μάθει πως όταν δούμε ένα αστέρι να πέφτει και κάνουμε μια ευχή αυτή θα πραγματοποιηθεί.

Όποιος ακόμη πιστεύει έστω και λίγο σε αυτό έκανε την τύχη του καθώς αν το επόμενο Σαββατοκύριακο σηκώσει το κεφάλι του στον ουρανό δεν θα προλαβαίνει τις ευχές ενώ και όσοι δεν πιστεύουν θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα στον Αυγουστιάτικο ουρανό.

Η παράδοση μας έχει μάθει πως όταν δούμε ένα αστέρι να πέφτει και κάνουμε μια ευχή αυτή θα πραγματοποιηθεί.

Όποιος ακόμη πιστεύει έστω και λίγο σε αυτό έκανε την τύχη του καθώς αν το επόμενο Σαββατοκύριακο

σηκώσει το κεφάλι του στον ουρανό δεν θα προλαβαίνει τις ευχές ενώ και όσοι δεν πιστεύουν θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα στον Αυγουστιάτικο ουρανό.

Οι διάττοντες αστέρες Περσείδες θα εμφανιστούν στους ουρανούς του πλανήτη μας -και της Ελλάδας- έως τις 24 Αυγούστου όπως κάθε χρόνο.

Το αποκορύφωμά τους, με έως 100 "πεφταστέρια" ανά ώρα, αναμένεται τη νύχτα του Σαββάτου 11 Αυγούστου και της Κυριακής 12 Αυγούστου.

Οι Περσείδες ονομάστηκαν έτσι επειδή φαινομενικά προέρχονται από μία περιοχή ανάμεσα στον αστερισμό του Περσέα και της Κασσιόπειας.

Στην πραγματικότητα προκαλούνται από τα σωματίδια σκόνης και άλλα υπολείμματα που αφήνει πίσω της η τεράστια ουρά (μήκους δεκάδων εκατομμυρίων χιλιομέτρων) του κομήτη 109Ρ/Σουίφτ-Τατλ, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1862 από τους Αμερικανούς Λιούις Σουίφτ και Όρας Tατλ από τους οποίους και πήρε το όνομά του.

Ο εν λόγω περιοδικός κομήτης αρχίζει να συναντιέται με την τροχιά της Γης από το τέλος Ιουλίου και χρειάζεται περίπου 130 χρόνια για να πραγματοποιήσει μια πλήρη περιφορά γύρω από τον ήλιο.

Το θεαματικότερο "σόου" των Περσειδών έγινε το 1992, όταν η Γη πέρασε πιο κοντά από ποτέ από τον κομήτη (κάτι που αναμένεται να ξανασυμβεί περίπου το 2125), ενώ έκτοτε ο αριθμός των μετεώρων έχει επανέλθει σε κανονικό επίπεδο.

Επιπλέον, τον φετινό Αύγουστο η επόμενη πανσέληνος θα είναι στις 31 Αυγούστου, ενώ στις 17 Αυγούστου υπάρχει Νέα Σελήνη, πράγμα που σημαίνει ότι, αντίθετα με το περσινό καλοκαίρι, η λάμψη του φεγγαριού δεν θα αποτελέσει σημαντικό πρόβλημα για τις παρατηρήσεις του νυχτερινού ουρανού.με μια "βροχή" μετεώρων που θα είναι ορατή, αν κοιτάξει κανείς στον ουρανό σε κατεύθυνση βορειανατολική- και εφόσον δεν υπάρχουν σύννεφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα