Αναβάλλεται για το 2014 το GP της Νέας Υόρκης

Τελικά θα χρειαστεί να περιμένουμε δύο χρόνια μέχρι να δούμε τα μονοθέσια της Formula 1 να τρέχουν με φόντο τους ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης. Κι αυτό διότι επιβεβαιώθηκαν τα σενάρια που ήθελαν το Grand Prix του Νιου Τζέρσεϊ να μετατίθεται το 2014!

Ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν προγραμματισμένος για τις 16 Ιουνίου του 2013 αλλά εδώ και καιρό υπήρχαν φόβοι σχετικά με αυτή την αναβολή. Αιτία είναι η καθυστέρηση στα έργα

αλλά και στην εξασφάλιση των σχετικών αδειών, πράγμα που επιβεβαίωσε ο δήμαρχος του Βιχόκεν (η πόλη στους δρόμους της οποίας, μαζί με του Νιου Τζέρσεϊ φιλοξενούν την αγωνιστική διαδρομή), Ρίτσαρντ Τέρνερ, μιλώντας στην εφημερίδα Jersey Journal.

Η αναβολή επιβεβαιώθηκε και από τον κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1, Μπέρνι Έκλεστον. Ο 81χρονος μίλησε στο Eurosport: «Δεν θα γίνει του χρόνου. Ακόμα κι αν έφερναν το συμβόλαιο και εμείς ήμασταν ικανοποιημένοι με αυτό, θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν τα έργα σε έξι μήνες; Ο χειμώνας στη Νέα Υόρκη δεν είναι καλός σε ότι αφορά στο καιρό».

Τα παραπάνω αφήνουν το καλεντάρι του 2013 με 19 αγώνες, έναν λιγότερο σε σχέση με το πρωτάθλημα που είναι τώρα σε εξέλιξη. Το να καλυφθεί η ίδια ημερομηνία είναι εξαιρετικά δύσκολο αφού ο αγώνας με φόντο το «Μεγάλο Μήλο» ήταν προγραμματισμένος για μία εβδομάδα μετά το Grand Prix του Καναδά.

Εκτός αν προκύψουν κι άλλες αλλαγές, ώστε να χωρέσει ένας ακόμα αγώνας, επί ευρωπαϊκού όμως εδάφους. Ένα σενάριο, θέλει αυτός να είναι το Τουρκικό Grand Prix.



Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)

Θέλεις να αγοράσεις νέο αυτοκίνητο; Με τη Volkswagen Bank μπορείς!

Keywords
Τυχαία Θέματα