Ράλι Σαρδηνίας: Εκτός μάχης ο Loeb

Μπορεί το Ράλι Ιταλίας να ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τη Citroen, αλλά τα πράγματα άλλαξαν στη πορεία.

Το ενδέκατο και προτελευταίο ράλι της σεζόν ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης, με τη διεξαγωγή δύο ειδικών διαδρομών. Τα DS3 WRC σημείωσαν τις καλύτερες επιδόσεις και στις δύο, αρχικά με τον παγκόσμιο πρωταθλητή (και φέτος) Σεμπαστιέν Λεμπ και στη συνέχεια με τον

Μίκο Χίρβονεν.

Από την άλλη, το ρίσκο του Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα δεν «του βγήκε». Παρότι ήταν ταχύτερος στη κατατακτήρια δοκιμή, η επιλογή του να βγαίνει πρώτος στο δρόμο αποδείχθηκε λανθασμένη. Έχασε 15 δευτερόλεπτα στη πρώτη ειδική και με κλαταρισμένο ελαστικό στη δεύτερη, κατρακύλησε στην έκτη θέση της γενικής, 42 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρωτοπόρο της γενικής Λεμπ.

Όμως για τον Αλσατό, η δεύτερη ημέρα του ράλι δεν ξεκίνησε καλά, αφού βγήκε εκτός δρόμου στην ειδική διαδρομή «Monte Lerno». Συγκεκριμένα πέντε χιλιόμετρα μετά το ξεκίνημα της και είχε ως αποτέλεσμαο Λεμπ να μείνει εκτός μάχης για το υπόλοιπο της ημέρας αφού καταστράφηκε το σύστημα διεύθυνσης του DS3.

Κακά μαντάτα για έναν ακόμα οδηγό της Citroen, αυτή τη φορά στην ομάδα Junior, με τον Τιερί Νεβίλ που βρισκόταν στη τέταρτη θέση, να χάνει έξι λεπτά όταν μετά από ένα λάθος, το DS3 του αναποδογύρισε πολλές φορές.

Στο βίντεο που σας παραθέτουμε, δείτε τις καλύτερες στιγμές της πρώτης ημέρας στη Σαρδηνία.



Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)

Θέλεις να αγοράσεις νέο αυτοκίνητο; Με τη Volkswagen Bank μπορείς!

Keywords
Τυχαία Θέματα