Δε σεβάστηκε ούτε τώρα την «Κυρία»…

Αυτό ισχύει για την εκπληκτική Μπάγερν που έπνιξε την Γιουβέντους και στο Τορίνο, τη νίκησε για δεύτερη φορά χωρίς να δεχθεί γκολ (2-0) και πέρασε εύκολα στους «4».

To πρώτο μάτς είχε αφήσει μία… υποψία για το ότι οι Μπιανκονέρι δεν έπαιξαν στο επίπεδο που μπορούσαν και η ρεβάνς στο «Juventus Stadium» αναμενόταν με ανυπομονησία από τους τιφόζι. Τελικά οι Ιταλοί λογάριαζαν χωρίς το φανταστικό σύνολο του Γιούπ Χάινκες που χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα έκανε παιχνίδι στο Τορίνο, είχε τις περισσότερες καθαρές

φάσεις, δεν απειλήθηκε και απόλυτα δίκαια είναι στα ημιτελικά του Champions League για δεύτερη σερί σεζόν μετά από συνολικό σκορ 4-0! Μοναδικό… ψεγάδι από το βράδυ των Βαυαρών ότι ο (ξανά) σκόρερ, Μάριο Μάντζουκιτς, είδε (άδικη) κίτρινη και θα χάσει τον πρώτο ημιτελικό. Οσον αφορά την Γιουβέντους, ο Πίρλο δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά και παρότι τα λάθη στην άμυνα και η κυκλοφορία ήταν καλύτερη, η επίθεση ήταν φτωχή για να απειλήσει τους πρωταθλητές Γερμανίας που είχαν ένα μάλλον άνετο βράδυ.

Στο 27′ βγήκε ίσως ο καλύτερος συνδυασμός από πλευράς Ιταλών, με τους Παντοΐν, Βούτσινιτς, Πογκμπά, όμως η παράλληλη συρτή σέντρα του Γάλλου δεν βρήκε αποδέκτη. Στο 32′ ο Μάντζουκιτς κατέβασε και ο Μίλερ σούταρε άουτ και στο 35′ ο Φαν Μπούιτεν έγινε αναγκαστική αλλαγή για να μπει ο Μπόατενγκ, με την άμυνα των Βαυαρών να μην επηρεάζεται ούτε 1%. Ενα λεπτό μετά ο Πογκμπά είχε την ευκαιρία για ένα καλό σουτ, όμως το κοντρόλ του ήταν απογοητευτικό, με την Μπάγερν να γίνεται το απόλυτο αφεντικό του ματς με κυκλοφορία στο αντίπαλο μισό. Στο 39′ το καλό σουτ του Αλάμπα απέκρουσε ο Μπουφόν, ενώ στο 41′ Κουαλιαρέλα και Μπουνούτσι δεν κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα προς την εστία του Νόιερ.

Στο 48′ η Γιουβέντους έχασε την καλύτερη ευκαιρία της στον αγώνα, με τον Κουαλιαρέλα να κάνει ωραία ενέργεια και σουτ, όμως η μπάλα έξυσε το δεξί δοκάρι του Νόιερ. Η Μπάγερν είχε τον έλεγχο του αγώνα, ο οποίος όπως και στο πρώτο δεν είχε τη μεγάλη φάση μέχρι το 57′ όταν ο Ρόμπεν με αριστερό τεχνικό σουτ τράνταξε το δοκάρι του Μπουφόν ο οποίος έπεσε στην πορεία της μπάλας. Στο 64′ έγινε το 0-1 και όλα τελείωσαν. Μετά το φάουλ του Σβάινσταϊγκερ, ο Μαρτίνεθ έκανε προβολή από κοντά, ο Μπουφόν απέκρουσε και ο Μάντζουκιτς στην κενή εστία δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει.

Μόλις δύο λεπτά μετά η Μπάγερν είχε τεράστια ευκαιρία για δεύτερο γκολ, όμως ο Ρόμπεν αν και καθυστέρησε έδωσε στον Μίλερ σε αντεπίθεση, όμως η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ μετά το πλασέ του Γερμανού σε τετ α τετ. Το τελικό 0-2 διαμόρφωσε ο Κλαούντιο Πισάρο με πλασέ σε τετ α τετ μετά από ασίστ του Σβαϊνστάιγκερ. Ο Περουβιανός έφτασε τα 48 γκολ στην Ευρώπη, πέρασε τον Σαντιγιάνα και θέλει ένα για να ισοφαρίσει τον Ντι Στέφανο. Η Μπάγερν έφτασε τις 25 νίκες στα τελευταία 27 ματς σε όλες τις διοργανώσεις από τα οποία στα 17 δεν έχει δεχθεί καν γκολ.

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα