Δεν έχουν πάρει χαμπάρι τίποτα

Του ΑΒΕΡΚΙΟΥ ΛΟΥΔΑΡΟΥ

Δύο «ειδήσεις» κρατάμε από την επικαιρότητα. Ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, προετοιμάζει τους πολίτες για τις δυσκολίες που θα έχει η τελευταία φάση της προσπάθειας εξόδου της χώρας από το τούνελ, λες και από τη μία στιγμή στην άλλη θα έρθουν «χρυσές» ημέρες. Η δεύτερη είναι ότι το συνδικαλιστικό όργανο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προβλέπει ότι θα μπουν άλλα 55.000 λουκέτα και ότι θα χαθούν άλλες 200.000 θέσεις εργασίας.
Τις

κρατάμε αυτές τις «ειδήσεις», γιατί δείχνουν ότι στη χώρα αυτή «βαφτίζουμε» θέμα το αυτονόητο, ενίοτε δε και το ανύπαρκτο… Και βέβαια η τελευταία φάση της προσπάθειας εξόδου από την κρίση θα είναι η πιο δύσκολη. Όχι γιατί το λέει ο όποιος υπουργός, αλλά γιατί το λέει η κοινή λογική. Και βέβαια τα απόνερα θα πάρουν τους μικρομεσαίους, ακόμα και αυτούς που δείχνουν ότι θα τα καταφέρουν και θα μείνουν ζωντανοί.
Η δουλειά των πολιτικών και των συνδικαλιστών δεν είναι να λένε αυτά που φαίνονται. Ούτε καν να προβλέπουν. Η δουλειά τους, εάν θέλουν να δικαιολογούν τον τίτλο τους και να επιτελούν το καθήκον τους, είναι να βρίσκουν λύσεις.
Τι δείχνουν όλα αυτά; Ότι έχουν δίκιο όσοι επιμένουν πως ο εχθρός της χώρας δεν είναι εξωτερικός, παρά μόνο εσωτερικός. Και είναι κυρίως όσοι νομίζουν ότι η Ελλάδα θα είναι η ίδια την επόμενη μέρα. Κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Όσοι δεν ανταποκρίνονται στον ρόλο τους, θα πηγαίνουν την ίδια κιόλας ημέρα στο σπίτι τους. Ή θα δίνουν λύσεις ή θα αδειάζουν τη γωνία…

Keywords
Τυχαία Θέματα