Έμπορος του Πειραιά ξεσπά: «Είμαστε 50-60% κάτω σε σχέση με πέρυσι»

Του Νίκου Μπόζντα

Ο κ. Ζησιμάτος, ιδιοκτήτης καταστημάτων ένδυσης και υπόδυσης που βρίσκονται στον Πειραιά, ύστερα από τα αποκαρδιωτικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω της έρευνας που διενήργησε η Hellastat για την κίνηση στο χώρο του εμπορίου ξεσπά αποκλειστικά στο «Π» λέγοντας ότι«είμαστε στο έλεος του θεού. Η κίνηση στα καταστήματα του Πειραιά

είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη, τα απογεύματα πλέον ο Πειραιάς είναι μία νεκρή πόλη. Ο τζίρος έχει έχει πέσει 50-60% σε σχέση με πέρυσι, ενώ και την περσινή χρονιά είχαμε πτώση 30%. Μιλάμε δηλαδή για ποσοστά πτώχευσης».

Αναφορικά με το τι μπορεί να γίνει ο κ. Ζησιμάτος είπε ότι «λόγω της οικονομικής κρίσης είναι πολύ δύσκολο να γίνει κάτι καθώς οι άνθρωποι και κυρίως όσοι είναι άνω των 25 χρονών έχουν αναλάβει πλέον όλα τα οικογενειακά βάρη και η ένδυση ή η υπόδυση έχουν πέσει πολύ στην λίστα με τις προτεραιότητες για αυτό και ο κόσμος τώρα ψωνίζει ελάχιστα.»

Τέλος, σχετικά με το τι θέλουν από την κυβέρνηση έτσι ώστε να βοηθηθούν είπε ότι «θέλουμε προστασία από το ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον που έχουν δημιουργήσει οι τράπεζες, οι οποίες έχουν κλείσει τις στρόφιγγες. Θέλουμε να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να πάρουμε μία μικρή ανάσα». Ενώ για την τουριστική σεζόν που αρχίζει σε λίγο είπε ότι «δεν προσδοκούμε πολλά από τον τουρισμό και ιδίως την κρουαζιέρα αφού αυτή δεν έχει αξιοποιηθεί όπως θα έπρεπε τα τελευταία χρόνια και δεν είναι κάτι που μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση ή να σώσει κάποια επιχείρηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα