Επιχείρηση «καθαρά χέρια» στο υπ. Ανάπτυξης

Τα πόθεν έσχες 57 υπαλλήλων της διεύθυνσης ιδιωτικών επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των ελεγκτών του Σώματος Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι καταθέσεις τους αντιστοιχούν με τα δηλωθέντα εισοδήματά τους.

Η επιχείρηση «καθαρά χέρια», ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο μετά τη σύλληψη τεσσάρων υπαλλήλων της ίδιας διεύθυνσης για χρηματισμό και εκβίαση επιχειρηματιών όπως φαίνεται ήταν η κορυφή του παγόβουνου.

Έκτοτε,

όπως γράφει το «Βήμα της Κυριακής», ειδικό κλιμάκιο του ΣΔΟΕ έχει ξεκινήσει τον αναδρομικό έλεγχο από το 2005-και τα στοιχεία που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής αποτυπώνουν τις σκοτεινές διαδρομές χρημάτων κάτω από το τραπέζι συγκεκριμένων υπαλλήλων.

Από τις 27 περιπτώσεις που ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί 11 υπάλληλοι παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα για ψευδή δήλωση πόθεν έσχες, καθώς οι καταθέσεις τους δεν ήταν αντίστοιχες με τα δηλωθέντα εισοδήματά τους και δεν μπορούσαν να τα δικαιολογήσουν . Μάλιστα, όπως έχει προκύψει μέχρι τώρα, άλλοι αξιολογητές της διεύθυνσης ήταν «χρεωμένοι» με πέντε υποθέσεις και άλλοι συγκεκριμένοι υπάλληλοι με 150!

Ο έλεγχος αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα