Κρίσιμη Κυριακή για τον Αντώνη Σαμαρά

Κρίσιμη αναμένεται να είναι η Κυριακή για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά καθώς σήμερα πιθανότατα θα κάνει εξέταση δεξί μάτι του ώστε να καθοριστεί και ο ακριβής χρόνος της αποθερασπείας,

Η μόνη επιθυμία του πρωθυπουργού είναι να μπορέσει να παραστεί στην έναρξη της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, που θα γίνει την Πέμπτη, αλλά την τελική απόφαση -όπως βεβαιώνουν στελέχη της κυβέρνησης- θα την καθορίσουν οι σημερινές εξετάσεις.

Όπως και να χει πάντως, η ομιλία του πρωθυπουργού κατά

την πρώτη ημέρα της συζήτησης αναμένεται να είναι σύντομη και περιεκτική. Όπως αναφέρουν στενοί του συνεργάτες, ο κ Σαμαράς θα αναφέρει τα βήματα που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση του. Τα σημαντικότερα θα τα αναφέρουν κυρίως οι υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης κ. Στουρνάρας και Χατζηδάκης.

Η πολυήμερη απουσία του Αντώνη Σαμαρά από το Μέγαρο Μαξίμου έχει γεννήσει μία σειρά από προβλήματα για τα οποία αναζητούνται άμεση λύση. Για την ώρα οι συνεργάτες του πρωθυπουργού αναζητούν έναν τρόπο ώστε ο κ Σαμαράς να μπορέσει να παραστεί στην φημολογούμενη έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, που θα έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Εάν ο κ. Σαμαράς δεν μπορέσει και πάλι να ταξιδέψει, οι συνεργάτες του έχουν προτείνει την τηλεδιάσκεψη. Ένα άλλο πρόβλημα που προκύπτει είναι η ορκωμοσία του κ Στουρνάρα, ενώ καθυστερούν σημαντικά και οι επιλογές των προσώπων για τις θέσεις στην δημοόσια διοίκηση (επικεφαλής ΔΕΚΟ, γενικοί γραμματείς).

Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού διευκκρινίζουν ότι μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας η σχετική λίστα θα είναι έτοιμη κατά 50% και πως όλες οι επιλογές θα είναι αποκλειστικά από τον πρωθυπουργό.

Keywords
Τυχαία Θέματα