Όταν η Ελλάδα υποδέχτηκε τον Σαρλ Ντε Γκολ

Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Στρατηγός Σαρλ ντε Γκωλ, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Υβόν ντε Γκωλ και τον Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, αποβιβάζεται στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, όπου τον υποδέχονται ο Βασιλιάς Παύλος, η Βασίλισσα Φρειδερίκη, ο Διάδοχος Κωνσταντίνος, η Πριγκίπισσα Ειρήνη, ο Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Στυλιανός Κούνδουρος, ο Υφυπουργός Προεδρίας της Κυβερνήσεως Αχιλλέας Γεροκωστόπουλος και άλλοι επίσημοι, ενώ στρατιωτικά αγήματα αποδίδουν τιμές. Στη συνέχεια,

ο Στρατηγός Ντε Γκωλ και ο Βασιλιάς Παύλος επιβιβάζονται σε ανοιχτό αυτοκίνητο και αναχωρούν οδικώς από το αεροδρόμιο με προορισμό το κέντρο της Αθήνας. Κατά μήκος της διαδρομής ο Στρατηγός Ντε Γκωλ επευφημείται ζωηρά από το συγκεντρωμένο πλήθος. (16/5/1963)

Στο ύψος της Πύλης του Αδριανού, ο Δήμαρχος Αθηναίων καλωσορίζει τον Στρατηγό Ντε Γκωλ, ο οποίος ανταποδίδει τις φιλοφρονήσεις. Ακολούθως, το αυτοκίνητο που μεταφέρει τον Βασιλιά Παύλο και τον Στρατηγό Ντε Γκωλ εισέρχεται στο κέντρο της Αθήνας, ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος επευφημεί ζωηρά τον Γάλλο Πρόεδρο. Το αυτοκίνητο με τον Βασιλιά Παύλο και τον Στρατηγό Ντε Γκωλ ακολουθεί εκείνο στο οποίο επιβαίνουν η Βασίλισσα Φρειδερίκη και η Υ. ντε Γκωλ. (16/5/1963)

Ο Στρατηγός Ντε Γκωλ, μεταβαίνει στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου καταθέτει στεφάνι, ενώ άγημα ανδρών της Ανακτορικής Φρουράς αποδίδει τιμές. (17/5/1963)

Ο Α. Τσουκαλάς επισκέπτεται τον Στρατηγό Ντε Γκωλ στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου έχει καταλύσει, και του επιδίδει το χρυσό μετάλλιο της πόλης της Αθήνας. (16/5/1963)

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Ροδόπουλος προσφωνεί τον Στρατηγό Ντε Γκωλ, ο οποίος στη συνέχεια τη εθνική αντιπροσωπεία προκειμένου να εκφωνήσει ομιλία ενώπιον της ολομέλειας του Σώματος. Στα θεωρεία της αίθουσας της ολομέλειας της Βουλής διακρίνονται μεταξύ άλλων η Υ. ντε Γκωλ και η σύζυγος του Πρωθυπουργού Αμαλία Καραμανλή. (17/5/1963)

Ο Στρατηγός Ντε Γκωλ επισκέπτεται την Ακρόπολη των Αθηνών και το λόφο της Πνύκας. (17/5/1963)

Ο Στρατηγός Ντε Γκωλ, συνοδευόμενος από την Υ. ντε Γκωλ, τον Κ. Καραμανλή, την Α. Καραμανλή και άλλους επισήμους, επισκέπτεται το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. (17/5/1963)

Κατά την επιστροφή του από το Σούνιο στην Αθήνα, ο Στρατηγός Ντε Γκωλ, συνοδευόμενος από τον Κ. Καραμανλή, διέρχεται από χωριά των Μεσογείων Αττικής, όπου οι τοπικές αρχές και οι κάτοικοι του επιφυλάσσουν ενθουσιώδη υποδοχή. (17/5/1963)

Ο Κ. Καραμανλής και η Α. Καραμανλή, ο Αρχηγός του Κόμματος των Προοδευτικών Σπύρος Μαρκεζίνης και η σύζυγός του Αμαρυλλίς Μαρκεζίνη προσέρχονται στην αίθουσα δεξιώσεων των Βασιλικών Ανακτόρων της Αθήνας προκειμένου να παραστούν στο επίσημο γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του Στρατηγού Ντε Γκωλ. Στη συνέχεια, στην ίδια αίθουσα προσέρχονται ο Στρατηγός Ντε Γκωλ, ο οποίος συνοδεύει τη Βασίλισσα Φρειδερίκη, ενώ ακολουθούν κατά ζεύγη ο Βασιλιάς Παύλος με την Υ. ντε Γκωλ, και ο Διάδοχος Κωνσταντίνος με την Πριγκίπισσα Ειρήνη. (16/5/1963)

Ο Στρατηγός Ντε Γκωλ καταφθάνει στο Ζάππειο Μέγαρο προκειμένου να παραστεί σε δεξίωση που παραθέτει προς τιμήν του το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. Μεταξύ των παρισταμένων στη δεξίωση διακρίνονται ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Χ. Πανάγος, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ο Υπουργός Συντονισμού Παναγής Παπαληγούρας, ο Α. Γεροκωστόπουλος, ο Κ. Ροδόπουλος, ο Υπουργός Βιομηχανίας Λεωνίδας Μπουρνιάς, ο Υπουργός Συγκοινωνιών Δημήτριος Βρανόπουλος, ο Υφυπουργός Εμπορίου Αθανάσιος Ταλιαδούρος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χρυσόστομος Β΄. Ο Π. Παπαληγούρας προσφωνεί τον Στρατηγό Ντε Γκωλ. (18/5/1963)

Ο Βασιλιάς Παύλος, η Βασίλισσα Φρειδερίκη και η Πριγκίπισσα Ειρήνη προσέρχονται στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος προκειμένου να παραστούν στο επίσημο γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του Στρατηγού Ντε Γκωλ ο Κ. Καραμανλής. Το βασιλικό ζεύγος και την Πριγκίπισσα Ειρήνη υποδέχονται στην είσοδο του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος ο Κ. και η Α. Καραμανλή. Στη συνέχεια, οι Κ. και Α. Καραμανλή υποδέχονται στο ίδιο σημείο τον Στρατηγό Ντε Γκωλ και την Υ. ντε Γκωλ. (18/5/1963)

Ο Κ. και η Α. Καραμανλή προσέρχονται στη γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα προκειμένου να παραστούν στη δεξίωση που παραθέτει προς τιμήν των Βασιλέων της Ελλάδας και της ελληνικής Κυβέρνησης ο Στρατηγός Ντε Γκωλ. Ο Στρατηγός Ντε Γκωλ και η Υ. ντε Γκωλ υποδέχονται στην είσοδο της Πρεσβείας τον Βασιλιά Παύλο, την Βασίλισσα Φρειδερίκη, τον Διάδοχο Κωνσταντίνο και την Πριγκίπισσα Ειρήνη και στη συνέχεια εισέρχονται από κοινού στην αίθουσα όπου πρόκειται να παρατεθεί η δεξίωση. Μεταξύ των υπολοίπων επισήμων προσκεκλημένων στη δεξίωση διακρίνεται ο Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Αβέρωφ-Τοσίτσας. (18/5/1963)

Keywords
Αναζητήσεις
καραμανλης ντε γκωλ
Τυχαία Θέματα